Almanya bildiğimiz gibi değil mi?

Almanya bildiğimiz gibi değil mi?
06 Temmuz 2021 - 18:31

Almanya bildiğimiz gibi değil mi?

İstanbul Alman Lisesi, Tübingen Üniversitesi yollarından geçip, Almanya yıllarında yayıncılık yapıp, ilk Almanca dilindeki çocuk gazetesini yayınlayan Turgay Yağan

"Tencere Dibin Kara / Almanya'yı Takdimimdir" kitabıyla inişli çıkışlı Almanlar ve Almanya yıllarını irdeliyor. Tarihsel Türk-Alman dostluğu ve ilişkileri konusundaki ezberleri bozma iddiasındaki Turgay Yağan şu değerlendirmede bulunuyor:

"Almanlarla, Alman Lisesine, on buçuk yaşında girdiğimden bu yana hep sorunlarım olmuş olabilir, ama bu kişisel bir öç alma kitabı da değil, belki hesaplaşma. Benim adıma değil, belki Almanlar için de, Almanlara karşı da. Kendini dünyanın en tepesinde gören, yüzyıllarca, dünyaya getirdikleri kötülüklerden vazgeçmeyen, kendi açıklarına, ayıplarına ve nereye doğru yol aldıklarına bakmadan tüm dünyaya kendi yaşam tarzlarını empoze etmeye çalışan, bunun dışında bir tarzı kabullenmeyen, kendini beğenmiş, kibirli bir milleti takdimimdir. Ve en kötüsü, bu çarpık "sistem" içinde hep daha kötüye gidip, kanser hücreleri gibi diğer toplumlara bulaşıyor. İşte bunları anlatmak istedim."

Kitaptaki konu başlıklarından bazıları şöyle: *Almanya gerçekten hasbelkader mi zengin oldu? *"Made in Germany" hâlâ geçerli mi? *Gerçekten özgür mü insanlar?*Basına güvenilir mi? *Dünyanın en büyük seri katili nerededir? *Almanya hukukuna güvenilir mi? *Alman ordusuna güvenilir mi? *Kiliselerde tecavüz olayları ne ölçüde? *Her yıl kaç kadın cinayete kurban oluyor? *Futboldaki rezaletler hangi boyutta? *Otoyollar açık ve ulaşım rahat mı? *2017/18 de grip salgınında kaç kişi hayatını kaybetti? *Her yıl hastane mikrobundan her sene kaç kişi ölüyor? *Kaç işsiz var ülkede? *Kaç insan fakirlik sınırında? *Almanya'da kaç evsiz var?

TT Yayıncılık Tel:(0535) 083 85 55
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/kitap-haberleri-56hk.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum