Ali Çelik: İngiliz Kraliyet ailesi ve Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan

Ali Çelik: İngiliz Kraliyet ailesi ve Avrupa'nın şımarık çocuğu Yunanistan
30 Nisan 2021 - 17:06

Yunanistan bağımsızlığının 200.yılını kutlarken önemli konuklara ev sahipliği yaptı 25 mart 2021 günü Rusya ,İngiltere ve Fransadan devletler üst düzey katılım gerçekleştirdi, törene Avrupa birliğini fransa dış işleri bakanı Florence Parly, Rusya Başbakanı Mihail Mişustin ve İngiltere Veliaht Prens Charles ‘ın katılımları dikkat çekti.(1)
Prens Charles katıldığı kutlamalar sırasında Yunanistan’ı ‘’ batı medeniyetinin kaynağı’’ olarak nitelendirdi veCovid-19 salgını ile karşı karşıya kalan dünyanın kendisini yeniden inşa etmesi gerektiğini ifade eden Charles, “belki de 1821’in cesareti, kararlılığı ve azminden ilham alabiliriz” söyleminde bulundu.
Peki Prens Charles neden burdadır baba tarafından Danimarkalı bir prens olan Yunanistan pkralı seçilen I.Georgios’un 4.kuşak torunudur dedesi türk düşmanı Prens Andreas’tır, İzmir’i yakma emrinide o vermiştir, daha sonra Battenberg prensesiyle evlenmiştir Phillip diye oğlu olmuştur kendisi Edinburg dükü olarak 20 kasım 1947’de II.Elizabetle evlenmiştir, 1952’ de kral VI.George ölünce tahta geçmiştir.
12 Adanın Paris anlaşmasıyla İtalyan işgali sonrası mayıs 1947’de Yunanlılara verilmesi Prens Andreas’ın işidir. 1958’de İsrail Başbakanı David Ben-Gurion ve Türkiye Başbakanı Adnan Menderes ile gizlice buluşarak, çevresel bir anlaşma için masaya oturdu(2). Anlaşmada halkla ilişkiler kampanyaları, istihbarat paylaşımı ve askeri destek vardı, Amerika’da büyük bir Yahudi lobisi desteği sağladık şubat 1959 Zurih Londra anlaşmasıyla Eisenhower’ın doktirini sayesinde Kıbrıs bağımsızlığına kavuşmuştur, Türkiye Nato’nun OrtaDoğu’daki gücü olacaktır İsrail Lobisi İngiliz himayesindeki Yunanlılara karşılık Türkiyeyi desteklemek zorunda kalmıştır..
Sonuç olarak prens Charles aynı zamanda bir yunan prensidir, kısa süre içinde İngiliz Kralı olacaktır. Batıda yükselen bir Türk düşmanlığı gelişiyor ,Bu durumda her zaman İsrail’de müttefikimiz bir grup olması zorunluluktur , tarihe baktığımızda gerçek dost ve düşmanlarımızı görebiliriz, İsrail bu Coğrafyada karşılıklı iyi niyet göstermemiz gerekli dostlarımızdır.

Kaynak:1) https://www.dw.com/tr/yunanistan-

Ali Çelik
https://kafkassam.com/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum