ABD'den Suriyeli muhaliflere MANPAD geliyor

bütçe tasarısı, Senato'da kabul edildi.

ABD'den Suriyeli muhaliflere MANPAD geliyor
10 Aralık 2016 - 00:05

 

ABD Savunma Bakanlığının 619 milyar dolarlık 2017  bütçe tasarısı, Senato'da kabul edilerek Beyaz Saray'a gönderildi. Tasarıya  sonradan eklenen bir madde, belli koşullara bağlı olmak kaydıyla Suriye'deki  muhaliflere "taşınabilir hava savunma füzeleri" (MANPAD) verilmesinin de önünü  açıyor.

  •  
  •  
  •  
  • Cropy'i Chrome, Safari, Firefox, Opera ve Yandex tarayıcıları ile kullanabilirsiniz.

0Sitene Ekle
 

AA

Savunma Bakanlığının 619 milyar dolarlık 2017 bütçe tasarısı, ABD  Kongresinin üst kanadı olan Senatoda 7'ye karşı 92 oyla kabul edilerek Beyaz  Saray'a gönderildi. Söz konusu bütçe tasarısı, geçen hafta da Kongrenin diğer  kanadı olan Temsilciler Meclisinde 37 hayır oyuna karşı 375 evet oyuyla kabul  edilmişti.

Böylece Pentagon'un dev bütçesi, Kongrenin her iki kanadından da en az  3'te 2 çoğunlukla geçtiği için ABD Başkanı Barack Obama'nın veto yetkisini aşmış  oldu.

Suriyeli muhaliflere MANPAD verilebilir

Cumhuriyetçilerle Demokratlar arasında tartışmalara neden olan  tasarıya sonradan eklenen bir madde, "belli koşullara bağlı olmak kaydıyla  Suriye'deki muhaliflere 'taşınabilir hava savunma füzeleri' verilmesini"  sağlayabilecek.

Tasarının, (güvenlik kontrollerinden geçmiş) Suriyeli muhaliflere  "taşınabilir hava savunma füzeleri" verilmesini engelleyen ilgili bölümüne  getirilen istisna ile bu füzelerin verilebilmesinin önü açıldı.

Tasarıyla, Savunma ve Dışişleri bakanlarının ortak kararı gerektiren  MANPAD desteğinin, hangi gruplara, ne kadar süreliğine ve hangi şartlarda  verileceği koşullara bağlanmış oldu.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum