ABD, DEAŞ konvoyunu vurmayı reddetti

Rusya ile ABD arasında bu kez de "DEAŞ'a yardım" krizi çıktı

ABD, DEAŞ konvoyunu vurmayı reddetti
14 Kasım 2017 - 18:12

~~
Rusya ile ABD arasında bu kez de "DEAŞ'a yardım" krizi çıktı. BBC'nin Rakka'da YPG ile örgütün anlaştığı yönündeki haberinin ardından Moskova, Washington'u "DEAŞ'ın üzerini örtmekle" suçladı. Yeni görüntüler yayınlayan Rusya Savunma Bakanlığı, ABD'nin, DEAŞ konvoyunu bildirdikleri halde vurmadığını açıkladı.

 


Suriye'de petrol savaşlarının en yoğun yaşandığı yer olan Deyrizor'da danışıklı dövüş iddiaları kuvvetleniyor. Önce PYD'nin göz dikerek askeri üs kurmaya çalıştığı bölgede şimdi de ABD'nin DEAŞ'lılar ile iş birliği yaptığı iddiaları atıldı.

DEAŞ'I VURMAYI REDDETTİ

Rusya Savunma Bakanlığı, askerlerinin uluslararası koalisyona iki kez başvurarak, Fırat Nehri'nin doğu kıyısındaki DEAŞ konvoylarını imha etmek için ortak operasyon düzenlemeyi önerdiğini ancak ABD'nin Cenevre sözleşmesini gerekçe gösterip gönüllü olarak teslim olduklarını savundukları DEAŞ militanlarını vurmadığını açıkladı.

17-11/14/sursye.jpg

RUSYA'DAN İŞBİRLİĞİ SUÇLAMASI

Bakanlık, DEAŞ'ın son kalesi olan Suriye'nin Ebu Kemal kasabasına düzenlenen operasyonun ABD öncülüğündeki uluslararası DEAŞ karşıtı koalisyonun DEAŞ'a verdiği desteği gözler önüne serdiğini belirtti. Rusya Savunma Bakanlığı, 9 Kasım'da Rus ordusunun atımlarından kaçmayı başaran DEAŞ militanlarının kilometrelerce uzunluktaki konvoylarla Deyrizor'a bağlı Ebu Kemal'den Suriye-Irak sınırındaki Sabha Vadisi'ne doğru ilerlediği sırada Rus insansız hava araçlarıyla kaydedilen fotoğrafları da yayınladı.

KOALİSYON SALDIRIYI ENGELLEDİ

Bakanlık bununla birlikte, koalisyon güçlerinin Ebu Kemal'deki DEAŞ militanlarını korumak için Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'nin operasyonunu engellemeye çalıştığının altını çizdi.

Açıklamada, "Ebu Kemal'den çekilen DEAŞ militanlarının Suriye ordusunun ateşi altından güvenli bir şekilde çıkması için Rus uçaklarına koalisyon güçleri tarafından engelleme yapılmaya çalışıldı. Bu amaç doğrultusunda, koalisyon uçakları Ebu Kemal üzerindeki 15 kilometrelik hava sahasına çıkarak Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri'ne ait uçakları engelleme girişiminde bulundu." ifadeleri kullanıldı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum