30 yılın ardından bir ilk: Kırgızistan'ın ve Özbekistan'ın liderleri karşılıklı Türkçe konuştu

30 yılın ardından bir ilk: Kırgızistan'ın ve Özbekistan'ın liderleri karşılıklı Türkçe konuştu
14 Mart 2021 - 18:56

Kırgızistan Cumhurbaşkanı ve Özbekistan Cumhurbaşkanı, Özbekistan’daki resmi ziyarette ilk kez Rusça yerine kendi dillerinde konuştu. Yaklaşık 30 yıl sonra kaydedilen bu gelişme sosyal medyada gündem oldu.

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, dün Özbekistan’a resmi bir ziyaret gerçekleştirdi. İki eski Türk devletinin başkanları görüşmelerinde birbirleriyle kendi dilleri olan Türkçe ile konuştu. Aynı zamanda Türk Keneşi- Türk Konseyi (Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi-TDİK) üyesi olan iki ülke liderlerinin 30 sene içinde kaydedilen bu ilerleyişi, sosyal medyadagündeme oturdu. Çok sayıda kullanıcı bu gelişmeyi olumlu değerlendirdi. Öte yandan, Türk liderlerin, dikkat çeken gelişmeye imza atması, sosyal medya kullanıcıları arasında “Türk Cumhuriyetlerinin ilişkileri, ‘dilde, fikirde, işte birlik’ şiarıyla daha da güçleniyor” şeklinde yorumlandı.

Ayrıca, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev’in konuğu olan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov’un Özbekistan ziyaretinde iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi ve meselelerinin çözümü yönünde çeşitli yeni kararların ele alındığı bildirildi.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ayyıldız Huri Kaptan
14 Mart 2021, 17:47

​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum