Zengezur Koridoru Açılıyor

Ermenistan, Zengezur Koridoru'nu kabul etti.

Zengezur Koridoru Açılıyor
20 Kasım 2023 - 15:07
Türkiye ile Azerbaycan ve Türk dünyasını birbirne bağlacak olan Zengezur Koridoru projesine Ermenistan'ın kabul ettiğine dair bilgiler güçlendi.
Qha haberinde yer alan bilgide şunlar yer alıyor: 

Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 18 Kasım 2023 tarihinde Azerbaycan, Ermenistan ve İran konusunda ihtilafa neden olan Zengezur Koridoru hakkında video paylaştı. Başbakan Paşinyan, yayımlanan videoda; Türkiye ve Azerbaycan ile tüm transit ticaret yollarının güvenli bir şekilde açılmasını önerdi.

Zengezur'dan geçen yolu ise "Barışın Kavşağı" projesi adıyla duyurdu. Videoda projenin nasıl işleyeceği ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Ayrıca, yayımlanan video ise en dikkat çeken ayrıntı, Ermenistan'ın bir dönem işgal ettiği Karabağ üzerindeki iddiasından tamamen vazgeçtiğini bir kez daha vurgulaması oldu. 

ERMENİSTAN'IN TEKLİFİNDE NE VAR?

Ermenistan, Azerbaycan, Türkiye, İran ve Gürcistan'ı kapsayan proje 5 ülkeyi kurulacak demir yolu ağı ve yeni bağlantılarla ile birbirleriyle ve uluslararası alanda daha geniş bir ticaret yapmasını öngörüyor.

TÜRKİYE, ZENGEZUR KORİDORU İÇİN AZERBAYCAN'LA ORTAK ÇALIŞIYOR

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Ulaştırma Bakanları 7. Toplantısı, 16 Kasım 2023 tarihinde Azerbaycan'ın Zengilan kentinde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, tüm bölge ülkelerinin istifade edeceği Zengezur Koridoru'nun bağlantıları ile bir an önce bitirilmesi için Azerbaycan ile çok yakın çalıştıklarını ifade etmişti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum