Yunus Emre Enstitüsü, "Nizami'den Yunus'a Bir Olmak" adlı bir panel düzenledi

Türkiye’de 2021 yılının Yunus Emre Yılı, Azerbaycan’da ise Nizami Gencevi yılı ilan edilmesinin ardından iki şairin iki ülke kamuoyunda tanıtılması için “Nizami’den Yunus’a Bir Olmak” adlı panel düzenlendi. Panel Türkiye Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov ve YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in katılımıyla çevrim içi olarak düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü, "Nizami'den Yunus'a Bir Olmak" adlı bir panel düzenledi
26 Mayıs 2021 - 14:24

Yunus Emre Enstitüsü (YEE) tarafından, Türkiye’de 2021 yılının Yunus Emre Yılı, Azerbaycan’da ise Nizami Gencevi yılı ilan edilmesi dolayısıyla iki şairin iki ülke kamuoyunda tanıtılması için çevrimiçi panel düzenlendi. “Nizami’den Yunus’a Bir Olmak” adlı panele, TürkiyeKültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy,  Azerbaycan Kültür Bakanı Anar Kerimov ve YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş’in katılım sağladı. Bakan Kerimov, Azerbaycan ve Türkiye’nin “bir millet, iki devlet’ olduğunu belirterek, Nizami Gencevi ve Yunus Emre gibi şahsiyetlerin hayat ve faaliyetlerinin bu birliğin yüzyıllara dayanan tarihe sahip olduğunu kanıtladığını belirtti.

KERİMOV: İKİ ŞAHSİYETİN FELSEFESİNİN DÜNYADA ANLATILMASI GEREKİYOR

Bakan Kerimov, Yunus Emre ve Nizami Gencevi’nin felsefesinin Azerbaycan, Türkiye ve dünyada anlatılması gerektiğinin altını çizerek, “Osmanlı Selçuklu’nun varisi olduğu gibi Yunus Emre de Nizami Gencevi’nin manevi varisidir. Her ikisi 12. ve 13. yüzyıllarda zirveye erişen Türk-İslam intibahını temsil ediyor. Onlar sadece kendi halklarının değil, insanlığın duygularını ifade eden düşünce insanlarıdır. Bunu her ikisinin eserlerinde açıkça görüyoruz ve dile getirmekten gurur duyuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
25 Mayıs 2021, 16:59

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum