Yunan Başbakan Miçotakis: AB zirvesinden önce Türkiye ile görüşeceğiz

Yunan Başbakan Miçotakis: AB zirvesinden önce Türkiye ile görüşeceğiz
04 Şubat 2021 - 20:25 - Güncelleme: 04 Şubat 2021 - 20:32

Türk ve Yunan heyetleri arasında, Atina’da yapılması planlanan istikşafi görüşmeler ile ilgili Yunanistan’dan son dakika açıklaması geldi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Atina’daki istikşafi görüşmelerin şubat sonu ya da mart başında yapılacağını açıkladı.

Türkiye-Yunanistan arasında 5 yıl aradan sonra tekrar başlayan ve ilki 25 Ocak 2021 tarihinde İstanbul’da yapılan istikşafi görüşmeleri Atina ayağı ile ilgili Yunan hükumetinden açıklama geldi. Yunanistan Başbakanı Miçotakis bugün yaptığı açıklamada, Atina’daki istikşafi görüşmelerin şubat sonu ya da mart başında yapılacağını duyurdu. Miçotakis Reuters’a verdiği demeçte, “Şubat ayının sonunda ya da Mart ayı başında görüşmelerin tekrar başlayacağını düşünüyorum. Bu doğru yöne atılmış, iyi bir adımdır.” diye kaydetti.

“TÜRKİYE’DEN TUTARLILIK BEKLİYORUZ”

Yunan Başbakan, görüşmelerin Mart ayında yapılacak Avrupa Birliği toplantısından önce yapılmasını beklediğini belirterek, “Türkiye’nin tavrında tutarlılık bekliyoruz, AB’de gerçekleşecek tartışmalardan kaçınmak için hareket etmelerini istemiyoruz” dedi. Yunanistan, istikşafi görüşmelerde sadece Ege ve Doğu Akdeniz’de karasuları sınırlarının belirlenmesini isterken Türkiye, iki ülke arasındaki tüm konuların görüşülmesinden yana bir tavır sergiliyor. 

GELECEĞE YÖNELİK ADIMLAR ELE ALINMIŞTI

Türkiye’de yapılan görüşmede, daha önce yapılan 60 turda ele alınan konular değerlendirilerek, mevcut durum ve son gelişmeler ile geleceğe yönelik bu konularda atılabilecek adımlar ele alınmış, taraflar, istikşafi görüşmelerin 61. turunda, bir sonraki görüşmenin Atina’da yapılması konusunda mutabık kalmıştı.


Qırım Haber Ajansı

Ozan Barış Erim
04 Şubat 2021, 16:41

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum