YPG'ye kalkan oldular... O ülkelerden Türkiye'ye çağrı

ABD ve Fransa, Türkiye'nin Suriye'de YPG'ye yönelik bombardımanını durdurma çağrısı yaptı.

YPG'ye kalkan oldular... O ülkelerden Türkiye'ye çağrı
14 Şubat 2016 - 21:19

Türk Silahlı Kuvvetleri, Suriye'deki YPG mevzilerini bombalaması ABD ve Fransa'yı rahatsız etti. ABD ve Fransa'dan Türkiye'ye YPG'ye yönelik bombardımanı durdurma çağrısı geldi. 

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde ‘YPG'ye topraklarını genişletmemesi konusunda telkinde bulunuyoruz, siz de onlara yönelik bombardımanı sonlandırın" dedi. ABD ve Fransa'dan Türkiye'ye YPG'ye yönelik bombardımanı durdurma çağrısı geldi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı telefon görüşmesinde "YPG'ye topraklarını genişletmemesi konusunda telkinde bulunuyoruz, siz de onlara yönelik bombardımanı sonlandırın" dedi.

FRANSA'DAN ÇAĞRI

Fransa Dışişleri Bakanlığı da Türkiye'nin Suriye'de Kürtlerin kontrolündeki bölgelere yönelik bombardımana son vermesini istedi.

Fransa Dışişleri Bakanlığı'ndan Türkiye'ye ‘Suriye'deki Kürt güçlerini vurmayın’ çağrısı geldi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Fransa, Halep ve Kuzey Suriye'de yaşanan gelişmelerden ötürü kaygılıdır. Bölgedeki rejim ve müttefikleri tarafından ayrıca Türkiye'nin Kürt bölgelerinde gerçekleştirdiği bombardımanların sonlandırılmasını istiyoruz" ifadeleri kullanıldı.

star gaz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum