Saliha SULTAN

Saliha SULTAN

[email protected]

7 yeni kitap raflarda yerini aldı

25 Temmuz 2022 - 20:04

Everest Yayınları, Fransız şair Charles Baudelaire’in ‘Elem Çiçekleri’ni özel baskıyla okura sundu. İstanbul tarihçisi Haldun Hürel’in kaleme aldığı ‘İstanbul-Ağlayan Şehir’ kitabı Kapı Yayınları’ndan çıktı. Yazar Murat Menteş'in 'Tabancalı Kız' adlı çizgi romanı okura sunuldu. Genç okurlara hitap eden ‘Vincent van Gogh’, ‘Georgia O’Keeffe’, ‘Faith Ringgold’, ‘Hokusai’ kitapları çıktı.

SALİHA SULTAN

Everest Yayınları, Modern Klasikler dizisinin yüzüncü kitabı Fransız şair Charles Baudelaire’in ‘Elem Çiçekleri’ni özel baskıyla okura sundu. İstanbul tarihçisi Haldun Hürel’in kaleme aldığı ‘İstanbul-Ağlayan Şehir’ kitabı Kapı Yayınları’ndan çıktı. Türk edebiyatının usta yazarlarından Murat Menteş yeni bir çizgi romanla okurun karşısında. Yazarın, çizer Hakan Karataş ile birlikte hazırladığı ‘Tabancalı Kız’ eseri Alfa Yayıncılık tarafından okura sunuldu. Yayın dünyasında yaz sürprizi Everest Yayınları’ndan geldi. Yayınevi genç okurları, düşüncenin ve sanatın temellerini atan isimler ile tanıştıracak kitaplar yayımlanan K12’yi hayata geçirdi.

İşte 7 yeni kitap;

EN İYİ BAUDELAİRE ÇEVİRİSİ ÖZEL BASKIYLA RAFLARDA

Everest Yayınları, Modern Klasikler dizisinin yüzüncü kitabı Fransız şair Charles Baudelaire’in ‘Elem Çiçekleri’ni özel baskıyla okura sundu. Baudelaire’in kitapta yer alan, iyi bir şairi okuyup anlamanın ötesinde modern dünya şiirinin temel niteliklerine ışık tutan şiirleri, şairi 1927’de Osmanlı Türkçesine aktaran Alişanzade İsmail Hakkı’nın çevirisi üzerinden Hilmi Yavuz tarafından Latin harflerine aktarıldı. Yavuz ayrıca, kitabı Fransızca aslıyla karşılaştırdı, bu karşılaşmadan elde ettiği titiz aktarımını geniş bir sözlükle destekleyerek okura kolaylık sağladı. ‘Elem Çiçekleri’ her şiirseverin kitaplığında bulunmasını arzu edeceği bir eser olarak raflarda.

17kr02-elem.jpg

HATIRALARDA YAŞAYAN ESKİ İSTANBUL’A GÖZYAŞI KASİDESİ

İstanbul tarihçisi Haldun Hürel’in kaleme aldığı ‘İstanbul-Ağlayan Şehir’ kitabı Kapı Yayınları’ndan çıktı. Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye, Fatih camileri, Galata Kulesi, Kız Kulesi, Üsküdar, Çengelköy, İstinye, Kanlıca, Kalamış... Şiirlerde, şarkılarda, kitaplarda, hatıralarda kalmış, eski İstanbul bu kitapta… Yazar Hürel kitapta, şimdi kaotik bir metropol olan ve gittikçe kendi dengesini yitiren İstanbul’a ait pek çok renk, ahenk, ses, motif, desen ve dekora yer veriyor. Bir tarafı gülerken, diğer tarafı göz yaşı döken İstanbul’a bir mersiye niteliğindeki kitap aynı zamanda bir gözyaşı kasidesi.

17kr02-aglayan.jpg

BU CİNAİ MELODRAM DİREKT KALBE ATEŞ EDİYOR

Türk edebiyatının usta yazarlarından Murat Menteş yeni bir çizgi romanla okurun karşısında. Yazarın, çizer Hakan Karataş ile birlikte hazırladığı ‘Tabancalı Kız’ eseri Alfa Yayıncılık tarafından okura sunuldu. ‘Cinai melodram’ alt başlığı ile yayımlanan kitaptaki baş karakterinin ilham kaynağı ise Türk sinemasının sultanı Türkân Şoray. Şoray, birbirine aşık iki sevgilinin hikayesinin, intikam yemini etmiş bir gangster eşliğinde anlatıldığı bu hikaye için “Tabancalı kız’ı çok sevdim. Kader Kardinal’in macerası yüreğime işledi” diyor.

17kr02-tabancali.jpg

GENÇ OKURLARA SANATIN TEMELLERİNİ AKTARAN DÖRT KİTAP

Yayın dünyasında yaz sürprizi Everest Yayınları’ndan geldi.

17kr02-alt.jpgYayınevi genç okurları, düşüncenin ve sanatın temellerini atan isimler ile tanıştıracak kitaplar yayımlanan K12’yi hayata geçirdi.

17kr02-alt1.jpg

K12’den ilk yayımlanan dört kitap ise Metropolitan Sanat Müzesi iş birliğiyle hazırlanan sanatçının büyüleyici çizimlerine ışık tutan ‘Vincent van Gogh’, çiçek ve kemiklerin ressamı ‘Georgia O’Keeffe’, yorganlara işlediği masallarla tanınan ‘Faith Ringgold’ ve büyük dalgaların usta ressamı ‘Hokusai’ kitapları oldu.

17kr02-alt2.jpg

Çalışmalarıyla hala günümüz sanatına yön veren bu dört sanatçının anlatıldığı 60’ar sayfalık ciltli kitaplar, rengarenk tasarımlarıyla da genç okurlara hitap ediyor.

17kr02-alt3.jpg

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum