Muammer AZMAK

Muammer AZMAK

[email protected]

MERHABA KIYMETLİ ÖĞRETMENİM

24 Kasım 2022 - 22:13 - Güncelleme: 24 Kasım 2022 - 22:16

MERHABA KIYMETLİ ÖĞRETMENİM,
O kadar yorgunum ki, bedenimle değil hem de. Kafamın içindekilerle, yapılacaklarla, her dersin ve okul işleyişinin ayrı ağırlığıyla, anlamsız bulduğum ama yaptığım ve yapacağım nice işlerle...

Öğretmen olmak gerçekten zormuş ve sizlerin kıymetini işte anladım. Tüm zerrelerimle anlıyorum ve anıyorum sizi bugün. Üstelik bunca izlek arasında bizim manevi dünyamıza da dokunabilmiş olmanız hayret verici gerçekten...

Siz bu kadar yoruluyorken nasıl oluyor da aynı zamanda bizim düşünce ve duygu dünyamızı etkileyebiliyordunuz? Cehaletle mücadele ederken nasıl daha çok sakin kalmayı başarabiliyordunuz? Her şeye rağmen metanetinizi nasıl koruyordunuz? Tüm yüreğimle söylüyorum, siz bir kahramansınız!

Her 24 Kasım'da olduğu gibi, bugün de öğretmenlik üzerine konuşulduğu esnada sizi dilime doladım ve şanlı bir bayrak gibi emeğinizi taşıdım. "Öğretmenim de bize şöyle derdi..." diyerek sizden aldıklarımı aktardım öğrencilerime. İsminiz gibi ömrünüz olsun saygıdeğer Öğretmenim, sizi değil bugün, her zaman anıyor ve dua ediyorum.

Öğretmenler gününüz kutlu olsun, bu cümleyi size her yazdığımda kendimi 16-17 yaşlarındaki genç gibi hissediyorum. Karşınızda hala utangaç ama cesaretli, cahil ama girişken, sözü çok ama işi az, zeki değil ama potansiyeli var, yazıyor ama hiç yazmıyor, aklı başında değil ama dürttüğünde gelir, çabalıyor ama çabuk pes edebiliyor bir genç kız var.
Eskiden böyleydi ama şimdi geliştirilebilir yönleri çoğalmış öğretmen var tabii...  
Sevgi ve saygılarımla, Allahaısmarladık…


Bu kıymetli hatırlanmanın söylenmiş sözlerinin üzerine söyleyeceğimiz her söz fazlalık olacaktır, düşüncesindeyim. Lakin cevapsız bırakmanın da yakışıksız olacağı gözlerden kaçırılmaması gereken bir husustur.

Öğrenciye dokunmak diye adlandırılan hadisenin bundan daha güzel bir anlatımını bulmak mümkün olmakla birlikte; muhatabımız eski öğrencimiz yeni mesai arkadaşımız öğretmenimizin duyarlılığına, kadirşinaslığına ve vefakârlığına mukabil olmasa da en hafif şekliyle teşekkür etmek borcunu boynumuzdan kaldırma vesilesidir.

Bizden aldığını iddia ettiği her güzelliğin daha zenginleştirilmiş halini gelen yeni kuşaklara aktarması, kendi uyanışından erken zamanda uyandırma bahtiyarlığına kavuşması dileğimizdir.

Her daim hatırlamak ve hatırlanmak iklimlerinin serinliğinden nasipdar olan bahtiyarlardan olmak muradıyla muhataplarımızın hepsinin gününü tekrar kutlar verimli yıllar temenni ederim.
Muammer AZMAK 24.11.2022

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Rümeysa ERTEM
    1 yıl önce
    Kıymetli Öğretmenim, ne mutlu ki bana, yüce ve kıymetli bir teşekkürün nasıl edilebildiğini de öğreniyorum sizden. Öyle ki, daha da öğrenecek çok mesele var... Selam ile...
  • Rümeysa ERTEM
    1 yıl önce
    Kıymetli Öğretmenim, ne mutlu ki bana, yüce ve kıymetli bir teşekkürün nasıl edilebildiğini de öğreniyorum sizden. Öyle ki, daha da öğrenecek çok mesele var... Selam ile...