Muammer AZMAK

Muammer AZMAK

[email protected]

KAYBOLAN ÇIĞLIK - 7

04 Eylül 2023 - 00:25

KAYBOLAN ÇIĞLIK- 7
                                       Aslı Güzel’den ifşa…
Nedendir bilmem insana en zor gelen şeydir, kendini eleştirmesi. Belki eleştiriyi hep kötü olarak tanımlamamız belki de halk içerisinde bunun bize kötü olarak yansımış olmasıdır. Sebebi nedir bilemiyorum?

Kendimi eleştirmeye ilk olarak hem kötü hem de iyi sayabileceğim bir yönümle başlamak istiyorum, çok konuşurum. Bu kimisine göre eleştiri konusu olabilecek bir özellik olmasa da benim yakın arkadaşlarım ve ailemin benden en çok yakındığı huyumdur, çok konuşmak.

Yerinde ve gerekli olduğunda çok güzel olsa da konuşmak, bazen çenemin düşüp de yerli yersiz konuştuğum da olmuyor değil.  Belki ben öyle olduğundandır bilmiyorum uygun bir ortam oluştuğunda ve konuşulan konu ilgi alanım içerisinde olduğunda herkes gibi gevezelik yaparım. Dolayısıyla herkesin de bu bağlamda gevezelik yapacağını zannediyorum.

Her ne kadar çevremdekiler ve bazen ben bu özelliğimden yakınsam da kendimi ifade etmek veyahut bir konu hakkında Açıklama yapmam gerektiğinde bu huyum işime yaramıyor değil. Her şikâyete bir kılıf bulur ve işin içinden sıyrılırım.

Çok konuşmanın çift yönlü bir özellik olduğunun farkındayım, elimden geldiğince olumsuz yönlerimi azaltmaya çalışıyorum. Umarım günün birinde sadece gerekli yerlerde konuşmayı başarabilirim.

Şu sıralarda saçma biçimde içimden gelen tek şey hıçkıra hıçkıra ağlamak. Bunun için bir sebebim yok. Sabaha kadar ağlamak gibi bir hissiyata sahibim. Sanki içimde çok şey birikmişte ağlayınca rahatlayacakmışım gibi hissediyorum, çok tuhaf. Aynı ben gibi hislerim de tuhaf…

Kafamın içerisinde kocaman bir karmaşa var, ne yapacağımı, kime ne diyeceğimi, bilemiyorum. Cümleleri toparlamak da bile zorlanıyorum sanırım kafam iyice bir güzelleşti.

Kendimle olan savaşımdan galip çıkma imkânım var mı bilmiyorum. Bir galibiyetin olması için bir mağlubun da olması gerekir. Hem galip hem de mağlup nasıl olurum bilmiyorum.

Kafam Jüpiter, hayallerim Satürn, kendimse Merkür'üm. Biraz dışlanmış, biraz da dışlanmayı istemiş, gibiyim.

O gün geldiğinde içim dışıma çıkıncaya kadar ağlayacağım. Kimse ağladığımın farkında olmayacak. Belki hiç kimsenin aklına gelmeyecek, yaşananlar.  Ama benim hayatımın dönüm noktalarından biriydi O gece, hep hatırlayacağım…

Muammer AZMAK 15.08.2023

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum