Muammer AZMAK

Muammer AZMAK

[email protected]

KUTLU UYANIŞ

06 Mart 2023 - 18:49

KUTLU UYANIŞ

Merhaba hocam, ben ……...
Uzun zamandır size yazmak istiyordum ama telefonuma babam format (her şeyi geri dönüşümsüz silmek) attığı için e- mailiniz gitmişti. Aynı zamanda telefondaki şiirlerimde gitti. Hatta baya bir ağladım. Ve asla dijitale güvenilmeyeceğini ağır bir tecrübeyle öğrendim. Bir an asla güzel şiir yazamayacağımı, tüm yeteneğimin ve yazabileceğim en güzel şiirlerin gittiğini düşündüm. Onlar silindiğinde dilim kesilmiş gibi hissettim...

Her neyse sonra e-mailinizi şimdi buldum ve hemen yazmak istedim. Öncelikle size her şey için teşekkür etmek istiyorum. Gerçekten bir şeylerin farkına varmama ve şiir yolculuğunda bana çok fazla yardımcı oldunuz. Ben sizin dersinize ilk girdiğimde çok şaşırmıştım. Sizin gibi birini hiç görmemiştim.

Sonra ben başka yere geldim ve başka hocaları dinlerken yine şaşırdım çünkü hiçbir ders, hiçbir öğretmen sizin gibi değildi. Bazı insanların varlıktan bağımsız, farklı ve eşsiz bir iletişimi olduğuna ve birbirlerini daha iyi anladıklarına inanırım. Bu sizde de vardı, beni anlıyordunuz...

Hayatın inişleri, çıkışları ki özellikle bol yokuşlu kısımları beni çok erken yaşta buldu. Ve bazı insanların değerini, anıları, kaybettiklerimi, duyguları daha iyi anlamamı sağladı. Çocukken sessiz ağlamayı öğrendiğiniz andaki o ilk olgunluğu tatmak her kesin yaşadığı bir şey değildir. Bu yüzden tam anlamıyla sizi anlayan insanları bulmak daha güçtür. Farklı olmak yaz gelirken kışta donmak gibiyken..
.

Ben majör depresyon hastası 15 yaşında bir kızken bana yazdığım şeylerin güzel ve değerli olduğunu hissettirdiniz. Bana ve eminim ki dersine girdiğiniz çoğu kişiye çok şey kattığınıza eminim. Benim için unutulmayacak ve çok değerli bir kişiliksiniz. İyi ki sizin gibi birini tanıdım. Sevgiler, selamlar ……….

Yazını görünce sevindim, okuyunca ikilemde kaldım, sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Geçici olan hiçbir kaybın ardından gözyaşı dökmeye değmez. Sen de bu bağlamda üzülme, desem de üzüleceksin lakin cevher sende var olduğu müddetçe, üreten olacaksın hem de daha iyilerini, inşallah.

Yazılarına ulaşabilirsin, bana yönelik methiyelerin için teşekkür ederim, işimin bir parçası olarak yaptığım çalışmalardan keyif aldığım için fazladan bir beklentim yok. İfadelerin memnuniyet verici, yazının sonunda yeni bir çalışmanı görseydim daha mutlu olurdum, erken daha veya ileride yaparım yerine, anı doldurmak benim için daha mühim.

Belirgin sıkıntıları olanların bu noktada ivedi davranmalarını manidar bulanlardan değilim. Aksine öyle olması gerektiği inancını taşıyorum. Vakti kuşanmak dururken bazı yükümlülüklerden boşanmak, yapabildiklerimizden uzak olmak, hiç bana göre değil. Elimizden geleni ardımıza terkin etmemeliyiz.

Karınca kararınca yol almak bahtiyarlıktır, zannımca. Sebat etmeniz, gayretkeş olmanız, zaferlere ulaşmanız dileğiyle. Yazma yolunuz açık, gönlünüz hoş olsun duamızdır… Allaha emanet olunuz.

Muammer AZMAK 11.01.2023
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Nebiye Doğru
    1 yıl önce
    Bazı öğretmenler fark yaratır.Böyle öğretmenlere denk gelebilmek kişi için büyük şanstır.Ne güzel böyle bir öğretmen olabilmek , yüreklere böyle dokunabilmek...