Muammer AZMAK

Muammer AZMAK

[email protected]

KAYBOLAN ÇIĞLIK -5

11 Ağustos 2023 - 22:22

KAYBOLAN ÇIĞLIK -5
                                         Aslı Güzel’den ifşa


Bir yerlerde ‘Umut’ denilen şeyin yokluğu sebebiyle intihar eden insanlar olduğunu biliyorum. Aslında ‘Umut’ diye tutunduğumuz şeyin bizi hayata bağlayan şah damarı kadar önemli olduğunu ve Umudun sonunun gelmesi halinde Şah damarın kesilmesinin önünde pek bir engel kalmayacağını da hep biliriz.

Biz insanlar neden böyleyiz diye hep düşünürüm? Neden? Yaşamak için bir sebebe ihtiyacımız var. Sebepsiz yaşanmaz mı? Kendi mecrasında yaşayamayız mı?

Umut, hedef, hayal, ne olarak adlandırılırsa adlandırılsın ya da neden Yaşarken bir takım kurallara uymak zorundayız? Neden bize ait olan yaşamda başkalarının çizdiği sınırlar içerisinde yaşamak zorundayız?

Herkesin ‘Yaygara’ kopararak peşinde koştuğu özgürlük aslında ne? Umut, özgürlük, bu dünyada en zehirli olan aynı şekilde Ruha en şifalı olan iki kelimedir.
Her ikisinin de tanımı değişken. Her ikisi de insan için gerekli nasıl ki su, hava, ateş, toprak, olmadan yaşanamıyorsa…

Bu ikisi de su ve hava kadar gereklidir, yaşama konusunda, Umut insanın yaşamak için en önemli sebebidir, gözünü açmandır. Umut neler olacağını merak etmek yaşamak için içinde istek duymaktır. Ağlaman, gülümsemen, hıçkırıklara boğulman, Kahkahalar atmandır.

Umut yaşamaktır, nefes almayı zaruri bir ihtiyaç olduğu için değil, seni yeni şeylere götürebilecek yegâne hususiyet olduğundan tekrar tekrar yenilemektir. Bir bakıma mevsimlerin sunduklarından yeri geldiğinde yararlanmaktır, yılların birbiri ardından devrilişine rağmen.

Umut vazgeçmemektir, hayatı bütün olumsuzluk kelimelerine rağmen yıkılmaktan kurtulmak, ayakların üzerinde durabilmektir. Kısacası umut var olmaktır.

Özgürlük insanı yaşamaya hevesli kılan boynuna dolanmış bir İntihar ipi gibidir. Özgür olmak sizi acıya, mutluluğa, en önemlisi Umuda götürür. Durağanlıktan alıkoyar, devinimlerin hengâmesine kaptırır, herkesi.

Özgürlük insanı içten içe zehirleyen ve bağımlılık yapan sigara gibidir Her seferinde kanımızı kaynatan aklımızın bulanmasını sağlayan bir sihir gibidir ve vazgeçilmezdir, her durumda bizde vazgeçmemeliyiz.

Muammer AZMAK 05.07.02023

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum