Kadir KESKİN

Kadir KESKİN

[email protected]

KUŞ VE İNSAN SEVGİSİ

17 Ocak 2010 - 12:02

KUŞ VE İNSAN SEVGİSİ

                           Zamanın en büyük alimlerinden  olan  Zembilli Ali Efendi ,herkes tarafından  sevilir ve sayılırdı. Sık sık tertip ettiği sohbet toplantıları  çok samimi bir hava içinde geçerdi..Bir yaz günü  hava oldukça  sıcaktı..Zembilli  Ali efendinin   arkasındaki bahçede  güller ve yeşillikler arasında  sohbet ederken ağaçların tepesinden de cıvıl cıvıl serçe ve bülbül sesleri geliyordu.Bahçe adeta bir renk ve ses cümbüşü idi..Sohbet anında arkadaşlarından biri sorar :?

                           Hocam en çok hangi kuşu seversiniz? Hocanın verdiği cevap:”Ben bütün kuşları severim. Sadece kuşları değil bütün hayvanları severim.

                           Peki, hocam insanlarla alakalı düşünceleriniz? İnsanları da severim.,ama hepsini değil.Hayvanların hepsi sevilmeye layık olduğu halde ,insanların hepsi sevilmeye layık değildir.Bazı davranışlarıyla hayvanlardan daha aşağı düşerler.

                           Sizce insan mı hayvandan üstün, yoksa hayvan mı insandan üstün?

                           İnsanlar hayvandan üstün yaratıklar olmasına rağmen, hayvanların da insandan üstün tarafları vardır. Mesela onların içinde hiçbir müşrik ve münkir, hiçbir yalancı ve dolancı ve de sahtekâr yoktur