Yağmur Bircan Yazdı: Spor

Mustafa Kemal Atatürk'ün sporla ilgili sözü: “ Ben sporcunun zeki ,çevik ve namuslusunu severim .”

Yağmur Bircan Yazdı: Spor
01 Nisan 2021 - 22:39 - Güncelleme: 02 Nisan 2021 - 20:16

SPOR

 Mustafa Kemal Atatürk'ün sporla ilgili sözü şöyledir:
“ Ben sporcunun zeki ,çevik ve namuslusunu severim .”
Atatürk’ün bu sözünden sporun öneminin sadece fiziksel olmadığını ,davranış olarak da önemli olduğunu anlıyoruz .

   Ben sporun insanların davranışlarında çok etkisi olduğunu düşünüyorum . Özellikle insana özgüven kazandırıyor . Kendimden biliyorum spora başlamadan önce herkesten utanan , her ortama ayak uyduramayan birisiydim fakat spora başladıktan sonra bunlar değişti .
Nasıl oluyor bilmiyorum ama gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki spor ile ilgilenen kişiler çevrelerine karşı hem daha saygılı hem de daha uyumlu oluyorlar .
Bir de toplumda sadece kilolu olanlar spor yapar gibi bir algı var .
Ben buna kesinlikle katılmıyorum . Sporu herkes yapabilir ve yapmalı da zaten .
Spor yapmanın faydaları nelerdir ?
En önemlisi kalbimize olan faydasıdır . Kalp rahatsızlığı riskini azaltır . Aynı zamanda yüksek tansiyon riskini veya ilerlemesini azaltır ve yaşa bağlı olarak oluşan kemik bozulmalarının yavaşlamasına yardımcı olur .
Faydaları daha da arttırılabilir bunlar sadece bir kaçı .
Aynı zamanda sağlıklı yaşamın baş rolünde de spor vardır . Yediklerimize dikkat etmekle beraber vücudumuza da dikkat etmeliyiz . Sporu düzenli bir şekilde yapmakta çok önemlidir .
Sporu kendinize eziyet olarak görmeyin . Eğer zorla yapıyorsanız yapmamanız daha iyidir . Kendi isteğinizle hem sağlığınız için hem de eğlenmek için yapın .
Boş zamanlarınızda elinize telefonu almak yerine spor yapın . En azından yürüyüş bile yapsanız size faydası olacaktır . Ben spor yaparken aklımdaki her şeyi unuturum . Büyük ihtimalle sizde öylesinizdir . Bir süreliğine her şeyi kafanızdan atar spor yapmaya odaklanırsınız böylelikle kafanızın içi de sakinleşir . Gün içinde yaşadıklarınızı bir kenara bir kenara bırakıp rahatlarsınız . Tabi bunları sporu yaşam tarzı olarak görüp ,kendileri için yapanlara söylüyorum.

 Boş zamanlarınızı gereksiz işlerle geçirmek yerine sağlığınız için spor yapın.

Yağmur Bircan


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum