YAĞMUR BİRCAN YAZDI: HAYALLER

“ Hayalini kurmadığın her şey imkansız olarak kalır .”

YAĞMUR BİRCAN YAZDI: HAYALLER
04 Mart 2021 - 18:48 - Güncelleme: 05 Mart 2021 - 23:15
HAYALLER

“ Hayalini kurmadığın her şey imkansız olarak kalır .”

Hayal ; insanların olmasını umut ettiği isteklerdir. Ben hayal kurmam diyebilecek var mı aranızda ?
Sanmıyorum öyle biri olduğunu .
Herkes hayal kurar ve bu hayaller üzerine bir hayat yaşar .
Hayal kurmak güzeldir tabiki ama gerçekleştirmesi daha güzeldir . İşte bu yüzden hayallerimizin peşinden koşmalıyız .
Bu istekleri gerçekleştirmek için en önemli kuralımız da pes etmemektir .
Pes etmek diye bir şey yok , olmamalı da zaten .
Bir şeyi istiyorsak sonuna kadar istemeli , olana kadar çabalamalıyız .
Eğer gerçekten istiyorsak ve emek veriyorsak zaten başarırız .
Bakın hayallerden bahsediyorum hedeflerden değil . Bu iki kelimeyi karıştıranlar var . Evet hedeflerde hayallerle bağlantılıdır ama aynı şey değildir. Hayaller kurarız ve bunun sonucunda kendimize bir hedef belirleriz .
Bu zamanlarda devreye hayal gücü girer . Bu hayal gücü küçüklerde daha çok oluyor . Bazen söyledikleri şeyler size saçma geliyor ama bir yönden de onlar için çok iyi bir şey . Hayaller kurmak onların iç dünyasını geliştirir . Bu yüzden küçüklerin kurgulayıp size anlattığı olayları her ne kadar saçma veya komik olursa olsun güzelce dinleyin ve destek olun . Hem özgüveninin hem de başarısının arttığını sizde göreceksiniz .
Şimdi başarılı olmak için hayal kurun falan diyorum ama bu öyle oturduğunuz yerden bir şey yapmayarak sadece hayal kurun demek değil .
Önce ne istediğinize karar verin . Bunun için kendinizi iyi tanımanız gerekecek . En basit örnek olarak mesleklerden bahsedelim .
Kendimize önce sorarız ; “ben nelerden hoşlanıyorum , neyi yapmayı severim ve yapabilirim , hangi meslekler bana uygun ? “
Öncelikle bunun cevabını kendimize veririz . Daha sonra bu cevap üzerine dalarız kocaman bir hayal dünyasına . Sonra bu gerçeklerden uzak dünyadan çık çıkabilirsen . Bu hayallerin gerçekleşmesi için de elinden gelenin en iyisini yapmalısın ki istediğin şey hayal olarak kalmasın . Çabalamaya başladığın anda bu artık hayal olmaktan çıkar hedefin olur . Yavaş yavaş yaklaşırsın hedefine. Eşer gerçekten istediğin bir şey ise zaten başarırsın ama önceden de dediğim gibi pes etmediğin sürece başarabilirsin . Bu hedefe ulaşma sürecinde karşına bir sürü engel çıkacak önemli olan bu engelleri aşmak . Engel olmazsa hedefe ulaşmak zaten kolay olur . Bizim amacımız engellere rağmen başarmak .
                                               Yağmur Bircan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum