"YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM" ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

"YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM" ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK
28 Ağustos 2023 - 09:29
“YA İSTİKLAL, YA ÖLÜM” ve MUSTAFA KEMAL ATATÜRK

Emir Şıktaş


İşgal altındaki vatan topraklarında çetin bir kurtuluş mücadelesinin verilmeye başlandığı, tatlı candan geçildiği sıcak savaşların başlangıcı.
“Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır” diyen bir Ata’nın “ya istiklal, ya ölüm” emri gereği başlatılan kurtuluş savaşları, “kimin emrine girip mandacı olalım” fikrindekileri ve işbirlikçi, işgalci, sırtımızdan vuran sinsi güçleri şaşırtan bir cesaret ve azimle başlatılan kurtuluş savaşı tamamen işgaldeki bin yıllık yurdumuz Anadolu topraklarından düşman sökülüp atılana kadar her türlü zorluğa karşı kesintisiz sürmüştür.
Dizi yamalı, çantasında azığı olmayan, ayağında çarık bulunmayan Türk milleti, Trablusgarp’ta, Çanakkale’de, Balkanlar’da, Arabistan’da, velhasıl kelam tüm cephelerde savaşmış ve ailesinden şehitler vermiştir.
Türk milletinden sağ kalanlar yılmadan, yorulmadan, fedakarca “Türk vatansız olamaz” diyerek Anadolu da kurtuluşu gerçekleştirmek için savaş meydanlarına çıkmış, Atatürk'ün emrinde tekrar yeni bir mücadeleye başlamışlardır.
Afyon’da, Sakarya’da, İzmir’de işgal kuvvetlerinin Yunanlılarca sevk ve idare edilen bölümü Ege denizini istedikleri için oraya dökülmüşler.
Doğu Anadolu’da Erzurum, Kars, Iğdır, Van, vd. Ermenilerin işkence, yağmalama, soyma, ırz ve namusa el uzatma, "Gaçagaç" denilen zorla Revan/Erivan bölgesinden Azerbaycan Türklerinin göç ettirilmesi ve saldırılarla yaşlıların, kadınların öldürülmesi, bebeklerin anne karnında doğmadan kurşunlanması, insanların uzuvlarının kesilmesi, Taşnak ve Hınçak adındaki Ermeni terör çetelerinin yöremizde sürekli ve acımasızca yaptıkları katliamları Türk ordusunun batıyı yeniden fethedip doğuya yönelmesi ve işgalci Ermenileri def etmesi sonucu tüm Anadolu kurtulmuştur.
Kurtuluş savaşında Iğdır ilimizden de katılanlar olmuş, gazilik madalyası ile taltif edilmişlerdir.
Bunlardan Karakoyunlu ilçesi halkından H. Abbas Akıcı, H. Ahmet Şıktaş vd. gibi isimler (hepsi rahmetli olmuşlar) gazi olmuşlardır.
Türk Milletinin adını ve Mustafa Kemal Atatürk adını tarihe altın harflerle yazdırmayı başaran ulu önder, büyük komutan, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını Türklüğün Zafer haftasında rahmet ve saygı ile yad ediyorum.
30 Ağustos Zafer bayramınız şimdiden kutlu olsun.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum