TÜRKMEN ŞEHRİ TUZHURMATU'YA ROKET SALDIRISI: 4 TÜRKMEN ÇOCUK YARALANDI

TÜRKMEN ŞEHRİ TUZHURMATU'YA ROKET SALDIRISI: 4 TÜRKMEN ÇOCUK YARALANDI
19 Mart 2020 - 00:31

Irak’ın Salahattin iline bağlı Türkmen nüfusun yoğun olduğu Tuzhurmatu ilçesine roketli saldırılar gerçekleşti.

Kerkük Net’in ulaştığı bilgiye göre, Tuzhurmatu’nun İmam mahallesindeki evlerin arasına düşen roketlerde 4 Türkmen çocuk yaralandı. Tuzhurmatu Polis Müdürü Mustafa Hasan basına yaptığı açıklamada, ilçe merkezine terör örgütü DEAŞ tarafından havan saldırısı düzenlendiğini söyledi. Hasan, ilçenin batısındaki dağlık bölgeden hedef gözetmeksizin fırlatılan havan mermilerinin, evlere isabet etmesi sonucu 4 çocuğun yaralandığını kaydetti.

“TÜRKMENLER HEDEF ALINIYOR, SALDIRILAR SEBEPSİZ DEĞİL”

Irak Türkmen Cephesi Resmi Sözcüsü Mehmet Seman Ağaoğlu da, Tuzhurmatu’da gerçekleşen saldırılarla ilgili bir açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Irak emniyet güçleri Irak’ın tüm şehirlerini terör örgütü IŞİD işgalinden kurtarılmasına rağmen halen Türkmenlerin köy ve kasabaları bu teröristlerce maalesef hedef alınmaktadır. Özellikle Dakuk ve Tuzhurmatu ilçeleri haftalık saldırılara maruz kalmaktadır. Dün Tuzhurmatu ilçesine düşen 4 adet havan füzesi bu saldırıların birebir halkımızı hedef aldığını göstermektedir.

Bizler Irak Türkmen Cephesi olarak bu gibi eylemlerin sebepsiz yere olmadığının görüşündeyiz , hatta birileri bu bölgedeki emniyet ve siyasi istikrarı hedef almaya çalışıyor. Bu nedenle Irak hükûmetinden ve özellikle İçişleri ve Savunma Bakanlığından derhal müdahale edip bu gibi saldırılara bir son verilmesi için, bu ilçelerin etrafında geniş çaplı bir operasyonun yapılmasını talep ediyoruz.”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

https://qha.com.tr/haberler/turkmen-sehri-tuzhurmatu-ya-roket-saldirisi-4-turkmen-cocuk-yaralandi/174057/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum