Türkiye ve Azerbaycan, Karabağ Zaferi hakkında dizi çekecek

Türkiye ve Azerbaycan, Karabağ Zaferi hakkında dizi çekecek
02 Ağustos 2022 - 20:10

Azerbaycan ve Türkiye arasındaki dostluğu, kültürel alanda da genişletmek istiyor. Türkiye ile dizi, film alanında da ortaklaşa faaliyet göstermek isteyen Azerbaycan, Karabağ Zaferi konu başlığıyla bir dizi çekileceğini bildirdi. Dizi ünlü yapım şirketi “Bozdağ Film” ile birlikte çekileceği planlandı.

Azerbaycan, Türkiye ile dostluk ilişkilerini daha da genişletmek istiyor. Kültürel anlamda da ilişkilerini artırmak isteyen Azerbaycan, Türkiye ile birlikte ortak bir dizi çıkartacaklarını belirtti. Dizinin konusu II. Karabağ Savaşı olacağı açıklandı. Azerbaycan Kültür Bakanı Birinci Yardımcısı Elnur Aliyev’in 29 Temmuz 2022 yılında gazetecilere yaptığı açıklamada, dizide Türkiye Cumhuriyeti ve Azerbaycan Türkü oyuncuların oynayacağını belirtti. Dizinin geçici olarak 8 bölüm olarak planlandığı aktarıldı. Aliyev, “Olayların önüne geçmek istemiyorum ama ilk dizinin tanıtımının bu yıl beklendiğini söyleyeceğim” dedi.

Dizinin içeriğiyle ilgili açıklama yapan Elnur Aliyev, “44 günlük Vatanseverlik Savaşı hakkında ortak bir dizi üzerinde çalışıyorlar. Dizi, tanınmış Türk stüdyosu Bozdağ Filmi ile ortaklaşa yapıldığını fakat dizinin adını açıklamak için henüz çok erken. Çünkü doğru değil. Dizi, Türkiye ve Azerbaycan arasındaki ortak işbirliğinin sonucudur. Filmde Türkiye ve Azerbaycan’dan oyuncular oynayacak. Bunu işbirliğimizin sembolü haline getirmeye çalışacağız ” ifadelerini dile getirdi. Aliyev, dizinin ilk bölümünün 8 Kasım Azerbaycan Zafer Günü’nde yayınlanacağını belirtti.

II. KARABAĞ SAVAŞI

Azerbaycan’ın yaklaşık 30 yıl Ermeni işgali altında kalan topraklarını kurtarmak için başlattığı harekat 27 Eylül 2020’de başladı. 10 Kasım 2020’de barış anlaşmasıyla sonra eren savaş, 44 günde gelen büyük bir zaferle işgal altındaki Karabağ topraklarının büyük bölümü kurtarıldı.

Ermenistan, savaş sürecinde  sık sık sivilleri hedef aldı. Gence ve Berde’ye yapılan saldırılarda onlarca sivil hayatını kaybetti. Azerbaycan ordusu ise Karabağ çevresindeki bölgeleri birer birer işgalden kurtardı.

Türkiye Azerbaycan’a  savaş süreci boyunca her türlü destekte bulundu. Azerbaycan’ın Türkiye’den satın aldığı SİHA’lar sahada dengeleri değiştirdi. 8 Kasım’da Şuşa’nın işgalden kurtarılması bir dönüm noktası oldu. Ermeni güçlerin savaşma iradesi kırıldı. Bir gün sonra da Rusya arabuluculuğunda Azerbaycan ve Ermenistan arasında ateşkes anlaşması imzalandı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
qha muhabir
01 Ağustos 2022, 15:40

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları