Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a NOTAM tepkisi

Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığından Yunanistan'a NOTAM tepkisi
27 Aralık 2020 - 16:22

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Ege ve Doğu Akdeniz’de NOTAM bildirisi yayımlayan Yunanistan hakkında açıklamada bulundu. Aksoy, “Yunanistan’ı sağduyuya ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde bölgede barış ve istikrarı güçlendirme çabalarımıza katkıda bulunarak sorumlu şekilde hareket etmeye davet ediyoruz” dedi.

Yunanistan’ın Doğu Akdeniz’deki gerilimi artırma faaliyetleri sürüyor. Atina’nın Ege ve Doğu Akdeniz’de yayımlanan NOTAM (havacılara bildiri) adımına Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığından tepki gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan tarafından Ege ve Doğu Akdeniz’de Yayımlanan havacıları uçuş ve yer emniyetini etkileyebilecek bazı önemli durumları bildiren NOTAM bildirisi hakkındaki soruyu yazılıyanıtladı.

“BU SİLAHSIZLANDIRILMIŞ ADAYLARI 15 TATBİKAT SAHASI İLE BOYDAN BOYA KAPATMAKTIR”

Aksoy, Yunanistan ile istikşafi görüşmeler başta olmak üzere diyalog kanallarının önkoşulsuz açılması konusunda Türkiye’nin tutumunda bir değişiklik olmadığını bildirdi. Aksoy ancak Yunanistan’ın bölgede gerginliği artırıcı ve kışkırtıcı adımlarının devam ettiğini gördüklerini belirterek şunları kaydetti:

“Buna son örnek, Yunanistan’ın yayımladığı bir NOTAM’la silahsızlandırılmış statüdeki adaları da kapsayacak şekilde 15 tatbikat sahası ilan etmesi ve Ege’yi boydan boya ve Doğu Akdeniz’de çok geniş bir sahayı 4 Ocak’tan 26 Şubat 2021 tarihine kadar kapatmasıdır. Yunanistan’ı sağduyuya ve iyi komşuluk ilişkileri çerçevesinde bölgede barış ve istikrarı güçlendirme çabalarımıza katkıda bulunarak sorumlu bir şekilde hareket etmeye davet ediyoruz.”

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un geçen 24 Aralık Perşembe günü Aydın’ın Didim ilçesi açıklarındaki Limnos, Leros, Bulamaç (Farmakonisi) ve Eşek Adaları’nı (Agathonisi) ziyaret ettiği biliniyor. Floros’un Türkiye’yi hedef alan çıkışları dikkat çekici bulunuyor. Yunan basınında yer alan haberlere göre Floros’un gelecek günlerde ziyaretlerini sürdüreceği görülüyor.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum