ODTÜ'lü Kırım Tatarı öğrencilerden Kırım Tatarca üzerine önemli araştırma

ODTÜ'lü Kırım Tatarı öğrencilerden Kırım Tatarca üzerine önemli araştırma
27 Aralık 2020 - 16:19

Kırım Tatarı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri İrem Naz Akkuş ve Yiğit Can Akbay Kırım Tatarca ile ilgili bir anket çalışması başlattı. Araştırmanın amacı ve konusu hakkında yayımlanan bilgilendirme formunda araştırmanın amacı, Kırım Tatar dilinin dilbilimsel öznel canlılığının araştırılması, Kırım Tatar kültür kurumlarının ve halkının Tatar diline olan tutumunun tespiti olarak açıklandı.

Kırım Tatarı Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencileri İrem Naz Akkuş ve Yiğit Can Akbay tarafından Kırım Tatar dilinin dilbilimsel öznel canlılığının araştırılması, Kırım Tatar kültür kurumlarının ve halkının Tatar diline olan tutumu üzerine araştırma başlatıldı. Araştırma koşulları hakkında bilgilendirme içeren bir form hazırlandı.

ANKETE KATILIM VE BİLGİLENDİRME

Araştırma çalışmasına katılmaya davet içeren duyuruya göre ankete katılım gösterilmesi halinde katılımcılara yaklaşık beş dakika sürmesi beklenen bu çalışmada; Kırım Tatar dili ile ilgili düşünceleri, dilin kullanım alanları, katılımcıların ne kadar hayatında yer ettiği ile ilgili sorular yöneltilecek. Sorulara verilen yanıtlar araştırmacılar tarafından not edilecek.

Anket çalışmasına destek vermek için tıklayınız.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları