Türk Tarih Kurumundan 30 Ağustos Mesajı

Türk Tarih Kurumundan 30 Ağustos Mesajı
30 Ağustos 2019 - 15:21

Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan 30 Ağustos Zafer Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınladı. Mesajda Prof. Dr. Refik Turan kısaca şunları dedi;

30 Ağustos 1922 | “Zafer Bayramının 97 .Yılı” 

30 Ağustos Zaferi;  Topraklarımızın, İtilâf Devletleri tarafından istilâsını öngören bir plânın son bulması ve Türk Milletinin yeniden hayata dönüşünü sağlayan bir zafer olup yeni Türkiye Cumhuriyetinin temelini oluşturmuştur.

Cumhuriyet tarihi boyunca devletimizle halkımızın bağlarını zayıflatmaya yönelik tüm çabalara rağmen, milletimiz daima ülkesine sahip çıkmış, bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamıştır.

Bugün de, ülkemizin ve milletimizin birliğine, beraberliğine, kardeşliğimize ve geleceğimize yönelik tehditlerle karşı karşıyayız.

Bunun için ihtiyacımız olan tek şey, birliğimizi, beraberliğimizi, dayanışmamızı güçlendirmek, iç ve dış tüm düşmanların karşısına tek vücut olarak çıkmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Zafer Bayramımızı en içten dileklerimle kutluyor, bu zaferi kazandıran Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını şükranla ve rahmetle anıyorum.

Türk Tarih Kurumu Başkanı
Prof. Dr. Re
fik TURAN

Kaynak: Türk Tarih Kurumu https://www.ttk.gov.tr/guncel/30-agustos-1922-zafer-bayraminin-95-yili/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum