Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde "Vatandaş ve Hukuk" konuşuldu.

Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinde "Vatandaş ve Hukuk" konuşuldu.
22 Kasım 2019 - 20:28

VATANDAŞ VE HUKUK


Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesinin 21 Kasım 2019 Perşembe akşamı yapılan “Ocakbaşı” sohbetinin konusu “Vatandaş ve Hukuk”, sohbet konuğu ise avukat Ömer Baysal oldu.

Ömer Baysal, vatandaş olarak öncelikle anayasada tanınan hakları bilmemiz gerektiğini söyledi. Türk toplumunun önemli bir kısmında millî kültür bilinci ve ahlâk anlayışı olduğu için kanunların suç saydığı fiillerden kaçındığını bunun da yasaları ve yasaların detaylarını öğrenmeyi engellediğini fakat suç işlemeyi hayat tarzı haline getirenlerin yasaları ve yasalardaki boşlukları çok iyi bildiklerini ve uyguladıklarını ifade etti.

Bir çalışan olarak, bir tüketici olarak ya da haksız yere yapılan isnat ve suçlamalara karşı haklarımızı, ilgili yasa maddelerini bilmemiz gerektiğini söyleyerek çoğu zaman bu konudaki bilgisizliğin kişi aleyhine sonuçlar verdiğini hatırlattı.

Baysal, günlük hayatımızı ilgilendiren önemli kanun maddelerinden örnekler verirken mahkemelerde yaşanan olaylardan örnekler sıraladı.

Sohbet sonunda Ömer Baysal’ın plâket ve katılım belgesini Türk Ocakları Manisa Şehzadeler Şubesi başkanı Ferhat Berber verdi.

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi, ayakta duran insanlar

Görüntünün olası içeriği: 2 kişi
Görüntünün olası içeriği: 3 kişi, iç mekan
Görüntünün olası içeriği: 14 kişi, oturan insanlar ve iç mekan

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum