Türk Konseyi Üçüncü Genç Liderler Forumu Kırgızistan'ın Oş kentinde düzenlendi

Türk Konseyi 3. Genç Liderler Forumu, 30 Ağustos-2 Eylül tarihleri arasında Türk Konseyi ve Kırgız Cumhuriyeti Gençlik İşleri, Beden Eğitimi ve Spor Devlet Ajansı tarafından Türk Konseyi üye ülkelerinden yaklaşık 100 gencin katılımıyla Kırgızistan’ın Oş kentinde düzenlendi.

Türk Konseyi Üçüncü Genç Liderler Forumu Kırgızistan'ın Oş kentinde düzenlendi
03 Eylül 2021 - 10:15
Kırgız Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 30. yıl dönümüne ithaf edilen Forum, Kırgızistan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu Başkanı Olukbek Maripov’un teşrifi ve Oş halkının geniş katılımıyla düzenlenen Bağımsızlık Günü kutlamalarıyla başladı. Etkinliğe, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman, Oş Belediye Başkanı Almaz Mambetov, Kırgız-Özbek Uluslararası Üniversitesi Rektörü Chatkalbai Raiymbaev ve Kırgız Cumhuriyeti Beden Eğitimi ve Spor Devlet Ajansı Başkan Yardımcısı Soyuzbek Nadirbekov katıldı.

Forum, Türk Konseyi kapsamında gençlik alanında işbirliğini güçlendirmenin yolları, Üye Devletlerde yaşayan gençlerin beklentileri, Türk Konseyi'nin mevcut ve gelecekteki gençlik ve spor faaliyetlerine ilişkin öneriler ve kalkınma perspektiflerinin ele alındığı oturumlarla devam etti.

Forumun başlıca amaçları arasında, Türk dünyası gençliğinin kişisel gelişimine katkıda bulunmak, aynı tarih, kültür ve dili paylaşan gençlerin birbirlerini daha yakından tanımalarını sağlamak ve Türk dünyası hakkında farkındalığı yüksek gelecek nesil liderler yetiştirmek yer almaktadır.

Foruma katılan genç liderler, ülkelerinin ulusal gençlik politikaları hakkında sunumlar yaparak, güncel küresel gençlik politikaları ve yönelimleri konusunda görüş alışverişinde bulunarak, Türk Konseyi ülkelerinin gençlik alanındaki önceliklerini ele aldılar.

Türk Konseyi 3. Genç Liderler Forumu katılımcıları, görüş ve önerileri içeren bir Tasarı kabul etti. Bahse konu belge, 20 Eylül 2021 tarihinde Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te gerçekleştirilecek olan Türk Konseyi Gençlik ve Spor Bakanlarına sunulacaktır.

Forum programı kapsamında Kırgız-Özbek Uluslararası Üniversitesi'nin açılış töreni Oş kentinde gerçekleştirildi.

Forumun ikinci gününde, Oş Devlet Üniversitesi'nde, üniversitenin akademisyen kadrosu ve öğrencilerin katılımıyla “Türk Dili Konuşan Halkların Manevi ve Geleneksel Mirasının Korunmasında Gençlerin Rolü” konulu bir konferans düzenlendi.

Program çerçevesinde katılımcılar ayrıca, Oş'un Süleyman-Too gibi kültürel-tarihi mekanlarına ziyarette bulunarak, üniversiteler ve inovasyon merkezlerini ziyaret ettiler ve yetkililerden çeşitli alanlardaki son gelişmeler hakkında bilgi aldılar. 

Forum, Oş Belediye Başkan Yardımcısı Jasur Mahmudovich, Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman ve Kırgız Cumhuriyeti Gençlik İşleri, Beden Eğitimi ve Spor Devlet Ajansı Başkan Yardımcısı Soyuzbek Nadırbekov'un katılımıyla gerçekleştirilen gala yemeği ile sona erdi.
Kaynak:https://www.turkkon.org/tr/haberler/turk-konseyi-ucuncu-genc-liderler-forumu-kirgizistanin-os-kentinde-duzenlendi_2311

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları