Türk Konseyi devlet başkanları, Türkistan'da bir araya gelecek

Türk Konseyi üye ülkelerinin devlet başkanları, Türk Konseyi Devlet Başkanları Gayrıresmi Zirvesi’nde bir araya gelecek. Devlet başkanlarının, ekonomik ve siyasi ilişkileri güçlendirmeye yönelik ikili görüşmeler gerçekleştireceği zirvede, koronavirüs salgınına karşı yürütülecek ortak mücadele adımlarının ele alınacağı bildirildi.

Türk Konseyi devlet başkanları, Türkistan'da bir araya gelecek
19 Mart 2021 - 11:52 - Güncelleme: 19 Mart 2021 - 20:41
Ömer Cihad Kaya'nın haberi

Kazakistan’ın girişimiyle Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (Türk Konseyi) Gayriresmi Zirvesi, 31 Mart 2021 tarihinde “Türkistan-Türk Dünyasının Manevi Başkenti” temasıyla Türkistan şehrinde düzenlenecek.

TÜRK KONSEYİ ZİRVESİ 31 MART’TA TÜRKİSTAN’DA

Türk Konseyi’nin 2020 yılında gerçekleştirdiği faaliyetlerinin değerlendirileceği zirvede, üye ülkeler arasındaki ekonomik ve ticari işbirliği arttırmak için atılacak adımlar, koronavirüsle mücadele, bölgesel meseleler görüşülecek. Zirvede, Türk Konseyi tarafından hazırlanan 2020-2025 Türk Dünyası Stratejisi ve 2040 Türk Dünyası Vizyonu raporları da masaya yatırılacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, zirve kapsamında konsey üyesi ülkeler Azerbaycan, Kazakistan, Kırgızistan ve Özbekistan’ın devlet başkanlarıyla ikili görüşmeler gerçekleştireceği öğrenildi.

Kırım Haber Ajansı


    FACEBOOK YORUMLAR

    YORUMLAR

    • 0 Yorum