TRUMP, SAVUNMA BÜTÇESİNİ İMZALADI: RUSYA'NIN ENERJİ HAMLELERİNE YAPTIRIM!

TRUMP, SAVUNMA BÜTÇESİNİ İMZALADI: RUSYA'NIN ENERJİ HAMLELERİNE YAPTIRIM!
21 Aralık 2019 - 23:52

ABD (Amerika Birleşik Devletleri) Başkanı Donald Trump, Ukrayna’ya 300 milyon dolarlık yardım ve Rus doğalgaz borularının inşaatında yer alan şirketlere yaptırımları kapsayan ABD savunma bütçesini imzaladı.

Beyaz Saray’ın Facebook resmi sayfasında aktarılan bilgilere göre Trump, “Amerika Silahlı Kuvvetleri için tarihi bir gün. Birkaç dakika sonra tarihimizde ABD ordusunca yapılan yeni büyük yaptırımla ilgili belgeyi gururla imzalayacağım. Bunun dışında bugün resmi olarak silahlı kuvvetlerimizin yeni birimi olan Uzay Kuvvetlerini oluşturduk. Bu çok büyük ve önemli bir unsur” ifadelerini kullandı.

ABD UZAY KUVVETLERİ KOMUTANLIĞI RESMİ OLARAK KURULDU

“Birleşik muharip komutanlık” olarak ABD Uzay Kuvvetleri Muharip Komutanlığını ağustos 2019’da kurulmasının ardından söz konusu yasa çerçevesinde Uzay Kuvvetleri, 6’ncı “ana askeri hizmet kuvveti” olarak göreve başladı.

ABD medyasına bu yeni atılımla ilgili açıklama yapan ABD Uzay Kuvvetleri Komutanı Orgeneral J. Raymond, 21 Aralık 2019 itibarıyla Hava Kuvvetleri bünyesinde görevli 16 bin askeri ve sivil personelin Uzay Kuvvetlerine atandığını söyledi.

Kara, hava, deniz, deniz piyadeleri ve sahil güvenlik komutanlıkları olarak 5 ana askeri hizmet komutanlığına ayrılan ABD Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki komutanlıkların sayısı, Uzay Kuvvetleri Komutanlığı ile birlikte 6’ya çıktı.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/trump-savunma-butcesini-imzaladi-rusya-nin-enerji-hamlelerine-yaptirim/134422/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum