TEZCAN KARADANIŞMAN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

TEZCAN KARADANIŞMAN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ
13 Kasım 2023 - 10:19
TEZCAN KARADANIŞMAN ANMA PROGRAMI DÜZENLENDİ




4 Temmuz 2023 tarihinde vefat eden Tezcan Karadanışman Manisa Kültür Sohbetleri kapsamında Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde gerçekleştirilen bir programla anıldı.


11 Kasım 2023 tarihinde gerçekleştirilen ve koordinatörlüğü tarihçi yazar Naci Yengin tarafından gerçekleştirilen ‘Şehrin Hafızası Tezcan Karadanışman Anma Programı’nda Doç. Dr. Nejdet Bilgi, Tezcan Karadanışman’ın oğlu Raşit Karadanışman, Çarşı Mahallesi muhtarı Vahit Karaçalar, 19. Dönem Manisa Milletvekili Faruk Saydam, Manisa Çarşı esnaflarından Halil Çınar, yazar Ali Haydar Aksakal, Tezcan Karadanışman’ın eşi Özen Karadanışman ve Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak Tezcan Karadanışman’ın Manisa’ya olan katkılarını anlatan birer konuşma yaptı.


Manisa Turizm Derneği eski başkanı, Manisa Belediyesi eski il encümeni, Manisalıların yakından tanıdığı kültür insanı Tezcan Karadanışman 19 Haziran 1937- 04 Temmuz 2023 yılları arasında Manisa’da yaşadı. Manisa’nın siyasi ve kültürel hayatına büyük hizmetlerde bulundu.
Program sonrası Tezcan Karadanışman’ın adının yaşatılması amacıyla bir sokağa, kültür merkezine adının verilmesi gerektiği ortaya çıktı.

Ayrıca Tezcan Karadanışman’ın vasiyet üzerine Manisa Turizm derneği başkanlığı döneminde yayınlanan Manisa dergisi Manisa Kent Müzesi ve Kültür Merkezine bağışlandı.


 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum