Siyasiler ve tanınmışlar Ebulfez Elçibey'i andı

Türkiyedeki ünlüler, vefatının 20'nci yılı nedeniyle Azerbaycan'ın ikinci Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'i andı.

Siyasiler ve tanınmışlar Ebulfez Elçibey'i andı
23 Ağustos 2020 - 13:26
Kılıçdaroğlu, Elçibey'in ölüm yıl dönümü nedeniyle Twitter hesabından bir mesaj yayımladı. Kemal Kılıçdaroğlu, mesajında "Gördüğü işkence için değil, işkencede kaybolan Atatürk rozeti için dertlenen, can Azerbaycan'ın bağımsızlığının sembol isimlerinden 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'i, vefatının 20'nci yıldönümünde saygıyla anıyorum." ifadelerini kullandı.

Süleyman Karaman, AK Parti Erzincan Milletvekili, TBMM KİT Komisyonu Üyesi, Çin-Türkiye Dostluk Grubu BaşkanV.,"Azerbaycan ve Türkiye dost değildir. Dostluk, birbirini sonradan tanıyanlar arasında kurulur. Bizler kardeşiz..."#EbulfezElçibey Kardeş Azerbaycan 'ın Bağımsızlık Hareketinin ilk Lideri #EbulfezElçibey'i rahmetle yad ediyorum.

Dr. M. Hidayet VAHAPOĞLU, MHP Genel Başkan yardımcısı, Bursa millet vekili, Kardeş ülke Azerbaycan’ın 2. Cumhurbaşkanı Türk, Atatürk ve Türkiye Cumhuriyeti Sevdalısı, Büyük Türkçü #EbulfezElçibey'i vefatının 20. yılında rahmetle anıyorum.

Dr. Aydın Keskin Kadıoğlu,İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü Uyum ve İletişim Dairesi Başkanı,Ömrünü Azerbaycan'ın bağımsızlık mücadelesine adamış olan Türk Dünyası'nın abide şahsiyetlerinden Ebulfez Elçibey'i vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve dua ile yad ediyorum. “Bize hiç kimse özgürlük vermedi. Biz özgürlüğümüzü şehitlerimizin kanı ile aldık.“ #EbulfezElcibey

Muherrem İnce, mesajında Can Azerbaycan'ın, kendisini Mustafa Kemal Atatürk'ün askeri ve Türk milletinin bir evladı olarak tanımlayan merhum Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'i vefatının yıl dönümünde saygı ve rahmetle anıyorum.

İYİ parti başkanı Merel Akşenerin mesajı, Türk Dünyası'nın yetiştirdiği değerli fikir insanı, büyük Türk Milliyetçisi, Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı değerli büyüğüm #EbulfezElçibey'i vefatının yıldönümünde saygı, rahmet ve özlemle anıyorum... Mekanı cennet olsun.

Sanatcı Mustafa Yıldızdoğan, mesajı, Vefatının yıl dönümünde Büyük Türk Milliyetçisi ve Dava Adamı, Azerbaycan Eski Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey'i rahmet, minnet ve dualarla anıyorum. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.. #EbulfezElçibey

Mansur Yavaş,Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, mesajı, “Çok işkence gördüm, çok çektirdiler. Hiçbirine yanmam da bir Atatürk rozetim vardı yakamda, onu aldılar elimden hala içim yanar.” Azerbaycan 2. Cumhurbaşkanı Ebulfez Elçibey’i rahmet ve saygıyla yad ediyorum.

Sinan Ogan , MHP eski millt vekili , “Çok işkence gördüm, çok çektirdiler. Hiçbirine yanmam da bir Atatürk rozetim vardı yakamda, onu aldılar elimden, hala içim yanar.” #EbulfezElçibey bunu 1990 Martı’nda SSCB KGB’sinin kendisini aradığı günlerde gizlice görüştüğümüz evinde bizzat bana anlatmıştı. Rahmet anıyorum.

Veysel Şahin, Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanı , mesajı, Büyük Türk Milliyetçisi, kardeş Azerbaycan devletinin merhum Cumhurbaşkanı #EbulfezElcibey'i vefatının sene-i devriyesinde rahmet ve dualarla anıyoruz. Ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Prof.Dr. Kürşad ZORLU, Bozok Üniversitesi İİBF Dekanı / Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi / Habertürk'te Yazar , mesajı Sarsılmaz vatan aşkı, insan sevgisi ve zerafetle taçlanan bir mücadele... Vefatının yıldönümünde #EbulfezElçibey’i rahmetle anıyorum. Bu sözleri onun ne kadar büyük bir Türk milliyetçisi olduğunu bir kez daha hatırlamamıza vesile oluyor. Ruhu şad olsun!

MHP genel başkanlığı, Vefatının 20. Yılında #EbulfezElcibey 'i rahmet ve minnetle anıyoruz. 

Turgay Baştuğ,Milliyetçi Hareket Partisi Ankara İl Başkanı,Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı, büyük Türk Milliyetçisi Ebulfez Elçibey ’i vefatının yıl dönümünde rahmet, minnet ve dua ile anıyorum. #EbulfezElçibey

Buğra Kavuncu , İYİ parti İstanbul il başkanı, "Çok işkence gördüm. Hiçbirine yanmam da. Yakamda bir Atatürk rozetim vardı. Onu aldılar. Hâlâ içim yanıyor." Ömrünü can #Azerbaycan'ın bağımsızlığına adayan büyük dava adamı #EbulfezElçibey'i vefatının 20. yılında saygı ve rahmetle anıyorum.

Doç.DR. Sinan Ateş, Hacettepe Unverstesi , Azerbaycan eski Cumhurbaşkanı, büyük Türk Milliyetçisi #EbulfezElçibey ’i vefatının yıl dönümünde rahmet ve fatihalarla anıyorum.

ÖSYM Başkanı Prof.Dr.Halis Aygün,Türklük gururu ve şuuruyla Azerbaycan'ın bağımsızlığını kazanmasında önemli rol oynayan efsane lider, Büyük Türk Milliyetçisi #EbulfezElçibey ‘i vefatının 20. yıl dönümünde rahmetle ve hasretle anıyorum.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili - Parti Sözcüsü, Ömrünü Can ve Kardeş Azerbaycan'ın hürriyet mücadelesine ve Türklüğe adamış #Azerbaycan Eski Cumhurbaşkanı #EbulfezElçibey'i vefatının 20. yıl dönümünde rahmet ve minnetle anıyorum.

Nevin Taşlıçay,Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Başdanışmanı/Kadın Kolları Genel Koordinatörü/Merkez Yönetim Kurulu Üyesi/Ankara Milletvekili,Vaktiyle Türklük için çile çekende, Gözün gözümüze değdi Elçibey; Sonsuzluk çeşmesinin suyun içende, Sızın içimize değdi Elçibey! Rahmet olsun...#EbulfezElçibey

Oktay Vural,Dr.(Ekonomi)/Avukat/MHP İzmir Eski Milletvekili,#EbulfezElçibey: "Stalinler düşecek, Leninler düşecek, Troçkiler düşecek, Mao Zedonglar düşecek, Hitlerler düşecek, hepsi düşecek... Mustafa Kemal kalacak; Mustafa Kemal görünecek! Bana diyorlardı fanatiksin." Ebulfez Elçibey’i vefatının 20. yıldönümünde rahmetle anıyorum.

Mustafa Destici,   Büyük Birlik Partisi genel başkanı, Ankara millet vekili,  "Azerbaycan ve Türkiye dost değildir. Dostluk, birbirini sonradan tanıyanlar arasında kurulur. Bizler kardeşiz!" (Ebulfez Elçibey) Can Azerbaycan'ın ikinci cumhurbaşkanı, Türk Dünyası'nın sembol isimlerinden #EbulfezElçibey'i vefatının 20.yılında rahmet ve dualarla yâd ediyorum.

Erşat SALİHİ I.T.C Başkanı ve Kerkük Milletvekili , Kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına; Büyük Azerbaycan için mücadele eden, Türk dünyasının öz evladı Ebulfez Elçibey’i vefatının 20. yıl dönümünde rahmetle anıyoruz... Mekânın Cennet olsun Elçibey...

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum