RÜYA ÇİFTÇİ YAZDI: ÇİÇEK BEZELİ SOKAK

Karşısında deniz, dört bir yanı çiçek, yanında sevdiği, rüyalarından daha güzeldi, bu an... Bir banka yan yana oturdular.

RÜYA ÇİFTÇİ YAZDI: ÇİÇEK BEZELİ SOKAK
28 Eylül 2022 - 09:47 - Güncelleme: 29 Eylül 2022 - 21:06

ÇİÇEK BEZELİ SOKAK

İskarpinleriyle yeri döve döve Beyoğlu sokaklarında ilerliyordu. Kalabalık sokakta gözleri birini arar gibiydi. Gözleri bir anda bir çift siyah inci ile buluştu aradığını bulmuştu. Yüzünde aptal bir sırıtma peyda oldu hemen kendini toparladı. Kalabalığı yara yara siyah incilere kavuştu.

Kalbi çarpıyordu, sesinin duyulmayacağını bildiği hâlde sesi duyulur diye korktu, bir yandan aklında düzene sokulmayı bekleyen düşünceler, gözlerinden düşmeyi bekleyen sözcükler vardı, kendine gelmeliydi ama nasıl toplasındı kendisini, karşısındaydı işte rüyalarında kavuştuğu karşısındaydı.

Dizlerinin bağı çözülüyordu, midesine kramplar giriyor, boncuk boncuk terliyor, eli ayağı titriyor, nefesi kesiliyordu. Asırlar gibi geçen birkaç dakika sonunda kolunu siyah incilerin sahibine uzattı, yürümeye başladılar. Yol hiç bitmesin sevdiği kolunu hiç bırakmasın istiyordu. Kalabalık sokaklardan geçip, ıssız bir sokağa daldılar. Aman Yarabbi bu ne güzel sokaktı böyle.

Beyaz kireçli evlerin pencereleri renk renk çiçeklerle bezeliydi. Issız sokakta iskarpinlerinin sesinden başka ses yoktu. Çiçek bezeli sokağın sonu denize çıkıyordu, bu ne güzel bir andı Yarabbi...

Karşısında deniz, dört bir yanı çiçek, yanında sevdiği, rüyalarından daha güzeldi, bu an... Bir banka yan yana oturdular. Acaba şimdi ne düşünüyor, o da benim kadar mesut mu, onun da kalbi uçmaya hazır bir kuş gibi kanat çırpıyor mu? Ne güzel bakıyor öyle gözlerime konuşur gibi, teşekkür eder gibi, seni seviyorum der gibi...

Ah, nasıl mesudum bir bilsen, bir bilsen seni görünce mevsimlerimin değiştiğini, deli rüzgârların esişini, içimde yeniden filizlenen aşkı. Anlıyorsun değil mi beni... Ah, ne olurdu bir kere seni sevdiğimi söyleyebilseydim. Ah, ne olurdu bir kere şu bedbaht dudaklardan ismin çıksaydı.

Düşünüyorum da aramızdaki bu engeller - benim konuşamayışım, senin duyamayışın - bizi birbirimize kördüğüm gibi bağladı, o yüzden sözcüklerle değil de gözlerimizle anlaşmamız…

Güneş batıyordu, sevdiğinin saçlarına vuran kızıllık ayrı bir güzelliğe bürünüyordu. Saatlerce o bankta sadece bakıştılar. Hava kararıp da yıldızlar peyda olunca kalktılar. Çiçek bezeli sokaktan kol kola yürüyüp gittiler.

Rüya ÇİFTÇİ 20.09.2022


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum