Putin ne yapmaya çalışıyor?

Rusyanın Suriyeden çekilme girişimi Ukrayna ve Gürcistanda rahatsızlık yaratacak olaylara gebe...tarihistan

Putin ne yapmaya çalışıyor?
16 Mart 2016 - 11:04
  • Rusya Devlet Başkanı Putin'in Suriye'den çekilme kararı gündeme bomba gibi düştü. Bombardıman uçaklarının ilk grubu bu sabah Suriye'den ayrılarak Rusya'ya döndü. Tam da Cenevre'de müzakereler başlatılmışken Rusya'nın attığı bu adım ne anlama geliyor, Taha Dağlı en çok merak
    edilen soruları cevapladı.

  • 10 soruda Putin ne yapmaya çalışıyor?

    ÇEKİLME PLANININ BOYUTU NEDİR?


    Aslında Rusya'nın aldığı karar, bir kısmen çekilme kararıdır. Suriye'de bugün 4 ila 6 bin arasında Rus askeri bulunuyor. Rusya Devlet Başkanı Putin'in açıkladığı kararda bir takvim ve asker sayısı belirtilmedi. Yani kaç asker ülkesine dönecek, çekilme süreci ne zaman tamamlanacak, bunlar belli değil. Bu demek oluyor ki ucu açık bir karar.

  • 10 soruda Putin ne yapmaya çalışıyor?

    PUTİN TAM OLARAK NEYİ AÇIKLADI?

    Putin, Suriye'deki görevin başarıyla tamamlandığını söyledi. Askerlerin çekileceğini belirtti. Ama bunun yanında Suriye'deki askeri üslerin korunacağını da vurguladı.

  • 10 soruda Putin ne yapmaya çalışıyor?

    RUSLARIN SURİYE'DEKİ ASKERİ ÜSLERİ HANGİLERİ?

    Tartus limanı ve Lazkiye'deki Himeymim askeri üssü. Rus savaş uçakları bombardıman sürecinde Himeymim'i kullanıyordu. Bu sabah o üstten bir grup savaş uçağı havalanarak, Rusya'ya döndü. Ama geride hala çok sayıda uçak ve helikopter var, bununla birlikte askerlerle, eksperler de üstte duruyor. Zaten bu çekilme, askeri üslerin tahliyesi anlamına gelmiyor.

  • 10 soruda Putin ne yapmaya çalışıyor?

    SURİYE'DEKİ RUS HAVA SALDIRILARI SÜRECEK Mİ?

    Rusya, tam anlamıyla bir çekilme planı ortaya koymadı. Bununla birlikte üstler ve askerler hatta savaş uçakları, savaş gemileri, helikopterler Suriye'de konuşlu durumda. Yani Rusya, DAEŞ ve diğer terör unsurlarına yönelik hava harekatına devam edileceğini belirtiyor. Tabi onların terörist olarak kast ettikleri gruplar arasında Suriyeli muhalifler hatta siviller de var.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum