Nicole Paşinyan veya Ermenilerin trajedisi? - Yazan: Zahid Safaroğlu

Nicole veya ulusun trajedisi? - Ermenistan 2021'i geçemez "Dünya 2021'e çoktan girdi ve Ermenistan'da hala 2020. Yeni yıl bize gelmedi. 2020, Nicole'ün yılıydı. Her zaman "Artsakh" dan, Karabağ halkından ve Ermeni ordusundan nefret ederdi. Bunlardan biri Türkler ve Azeriler için bir keşifti. "

Nicole Paşinyan veya Ermenilerin trajedisi? - Yazan: Zahid Safaroğlu
03 Ocak 2021 - 13:32 - Güncelleme: 03 Ocak 2021 - 13:42

Makaleye Ermeni uzman Andranik Tevanya'nın sözleriyle başlamak istiyoruz.
Onunla 50: 50'de hemfikir olabilirsiniz. Açıklayalım.
Nitekim Ermeni halkı olan Ermenistan 2020'de sıkışıp kaldı. Ama sebep Nicole değil. Bu yüzden bu insanlar Azerbaycan'ın 44 günlük savaşta kusursuz ve koşulsuz zaferini kabul edip geleceğe bakamıyorlar. Ermeni aşırı milliyetçileri ve Taşnak-faşist "liderleri", mutsuz toplumun çılgın hayalleri ve fırsatları arasındaki ters ilişkiyi bir kez ve tümüyle anlamasına izin vermiyor. Anlasın ve artık "Denizden denize Ermenistan" masalına inanmasın, "cennetten yeryüzüne" inin ve gerçeklerle yaşamaya başlayın ...
Kalan% 50'ye gelince, Tevanyan kesinlikle blöf yapıyor. Paşinyan, Artsakh'tan ve Karabağ halkından ve Ermeni ordusundan asla nefret etmedi. O, İkinci Karabağ Savaşı'nda teslim olan başarısız bir Ermeni liderdir.
Bunun nedeni, tersine, Nicole'ün "Artsakh" ı seleflerinden daha çok sevmesiydi. Hatta selefleri Sarkisyan ve Koçaryan'ın söylemediği büyük "Karabağ Ermenistan ve nokta" ifadesini bile dile getirdi. "Yallı" ovaya çıktı, Cebrayil'i Ermenistan'dan terk etmek istedi ...
Şimdi, bu Artsakh'a olan aşk değilse ya da aşırı aşk değilse, o zaman neydi acaba?
Ermeni işgal ordusunu Paşinyan kadar seven, yeni modern Rus silah ve teçhizatı pahasına güçlenmeye çalışan ve ona içtenlikle güvenen bir Ermeni lider asla olmamıştır. "Azerbaycan'a bir santim toprak verilmeyecek!", "Yeni toprakların işgali için yeni bir savaş!" Tezleri Paşkina'nın hükümdarlığı sırasında ortaya atıldı. "Savaş olursa bu sefer Bakü'ye gideceğiz" demiyoruz.
"Soros" başbakanının maceralı açıklamaları, yüzyıllardır "çaresiz hastalıktan" muzdarip olan Ermeni halkının kalbini yansıtmıyor muydu? Yeni mesleğe alışmış hasta millet, milletin kalbi değil miydi?



Tabii ki hoşuma gitti ve nasıl. Andranik Tevanyan dahil Ermeni halkı, büyük ve yıkıcı bir savaşı kaçınılmaz kılan böylesine anormal bir ideolojiye karşı çıktı mı? Yapmadı. Çünkü işgalci toplum böyle şeylerden hoşlanıyordu.
Zavallı Nicole'a ne oldu peki?
İktidarda Paşinyan değil Pişikyan olsaydı, sonuç farklı olur muydu? Ermenistan saldırgan bir devlet ve halk olarak kaçınılmaz teslimiyet yolunda değil miydi? Gidiyordu. Öngören ve bu konuda uyarıda bulunan birkaç Ermeni entelektüeli ve bağımsız askeri analisti nasıl dinledi? Verilmedi.
Elbette zaferin pek çok ortağı vardır ve yenilgi her zaman öksüzdür. Kısa süre sonra, Temmuz'daki Tovuz askeri provokasyonu sırasında Nicole Pashinyan'ın neredeyse "ulusal kahraman" ilan edildiği unutuldu. O zaman bile notu biraz yükselmişti. Çünkü Ermeni toplumu, Nicole'ün "yeni topraklar için yeni bir savaş" başlatacak gerçek ekip olduğu yönündeki yanlış duygudan bunalmıştı. Ay-hay ...
Ermenistan'ın 2020'den ayrılma arzusuna gelince, 2021 sorusu Ermeni halkının samimiyetle yeni, daha kesin ve yeni bir çağa geçmek isteyip istemediğidir.
Eğer isterse sorun yok. O halde önce sahte geçmişinden, temelsiz toprak iddialarından vazgeçip, ne kadar zor ve acı verici olursa olsun yeni, gerçek bir tarih yazmaya başlasın. Pashniya'nın yardımıyla!
Ermeni toplumunu her zaman felaketler haline getiren ve yeniden felaket vaad eden "milli hastalıktan" kurtulmanın başka yolu yok. Olmayacak ...

Yazan: Zahid Safaroğlu

Kaynak: https://www.musavat.com/news/nikolun-yoxsa-milletinin-faciesi-ermenistan-2021-ci-ile-kece-bilmir_767445.html


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum