Erşat Salihi: ITC kadrolarını hedef alan PKK'nın Kerkük'teki şimdiki hedefi, uyuşturucu ticaretiyle gençlerimiz

Erşat Salihi: ITC kadrolarını hedef alan PKK'nın Kerkük'teki şimdiki hedefi, uyuşturucu ticaretiyle gençlerimiz
03 Ocak 2021 - 13:45

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, bölücü terör örgütü PKK’nın daima önde gelen ITC kadrolarını hedef almayı amaç edindiğini ifade etti. Salihi, PKK’nın şimdi de Kerkük’te gençleri uyuşturucu ile zehirlemeye başladığını duyurdu.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Başkanı Erşat Salihi, dün ITC Askeri Bölge Sorumlusu Alattin Salihi’nin şehit edilmesinin 3. yılında anma törenine katıldı. Törende konuşan Salihi, terör örgütlerinin her zaman ITC kadrosunu hedef aldığına vurgu yaptı.

“PKK, ITC’NİN ÖNDE GELEN KADROLARINI HEDEF ALMAYI AMAÇ EDİNDİ”

Salihi konuşmasında, “Alattin Salihi’yi öldüren ellerin kim olduğu ortaya çıkmıştır. Önde gelen kadrolarımızı hedef almayı amaç edinen PKK, bu sefer de gençlerimizi uyuşturucu ile zehirlemektedirler. Kerkük’te artan uyuşturucu ticareti; Erbil, Süleymaniye, Raniye ve Kalar bölgeleri üzerinden yapılmaktadır.” dedi.

SALİHİ: SORUMLULUK IRAK’IN

Uluslararası tanınmış bir terör örgütüne karşı mücadelenin başta Irak’ın sorumluluğu olduğuna vurgu yapan Salihi, “Irak hükumeti, uyuşturucu ticareti gerçekleştiren PKK’ya karşı ciddi bir mücadele gerçekleştirmelidir.” diye ekledi.
Kerkük Kışlası Şehit ve Siyasi Tutuklular Derneğinin düzenlemiş olduğu Alattin Salihi’nin 3. yıl anma törenine ITC Kerkük İl Başkanlığı, Türkmen Sivil Toplum Örgütleri ve vatandaşlar da katıldı.

ERŞAT SALİHİ: PKK’YI BÖLGEMİZDEN DEF ETMELİYİZ

Kişisel sosyal medya hesabından konuya ilişkin ifadelerine eklemeler yapan Erşat Salihi, “PKK terör örgütü bir yandan Türkmenleri genel olarak hedef alıyorken, diğer yandan da Kerkük’te artan uyuşturucu ticareti ile gençlerimizi zehirlemektedir. Bu meseleye dikkatlice bakmalı ve eli kanlı terör örgütü PKK’yi bölgemizden def etmeliyiz.” diyerek tepkisini yineledi.

Kırım Haber Ajansı
https://qha.com.tr


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum