Naaşı bile Ermenileri titreten asker: Mübariz İbrahimov

Naaşı bile Ermenileri titreten asker: Mübariz İbrahimov
23 Haziran 2020 - 08:52 - Güncelleme: 23 Haziran 2020 - 08:55

Bugün, (18.06.2020) Ermenilerin naaşından bile korktuğu kahraman Türk evladı Mübariz İbrahimov’un vatan uğruna canından geçtiği o mübarek gün. Mübariz İbrahimov, 21.yüzyılın en cesur ve yürekli kahramanlarından biri. Onun cesareti sadece Azerbaycan’da değil, tüm Türk dünyasında biliniyor. Kafkasya’nın eteklerinde, Azerbaycan’ın bağrında yetişen bu kahraman, 19 Haziran gecesi atalarından miras kalan cesaretini herkese kanıtladı. Vatan toprağının düşman işgalinde kalmasına dayanamayan Mübariz, 19 Haziran 2010 tarihinde saat gece 23.30 civarında, tek başına 2 cephe arasındaki 1 km mayınlı alanı geçerek düşmana ateş etmeye başladı.

Çok sayıda Ermeni askerini öldüren Mübariz, yaklaşık 5 saat boyunca tek başına vuruştu. Sabah saatlerinde ise şehit oldu. Ermenilerde öyle bir korku yaratmıştı ki, Mübariz şehit olduktan sonra bile ellerini kelepçeleyip bağlayarak beklettiler.

Zor koşullar kahramanlar yaratır, kahramanlar ise tarih. Mübariz de bu topraklarda doğan ve büyüyen, tarih yazan bir Türk çocuğudur. Azerbaycan halkı ve Türk milleti bu cesaret ve yiğitlik için sana hem hayran hem de minnettardır.

Kaynak: https://asasmedya.info/

 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum