MİLLETVEKİLİ UMEROV, ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİYLE KIRIM TATARLARININ DURUMUNU GÖRÜŞTÜ

MİLLETVEKİLİ UMEROV, ÖZBEKİSTAN BÜYÜKELÇİSİYLE KIRIM TATARLARININ DURUMUNU GÖRÜŞTÜ
03 Kasım 2020 - 16:50

Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Rüstem Umerov, Özbekistan’ın Kıyiv Büyükelçisi Alişer Kurmanov ile görüştü. Umerov, görüşmenin ana temasının Kırım Tatarlarının durumu olduğunu bildirdi.

Ukrayna Milletvekili, Kırım Tatar Milli Kurultayı delegesi Rüstem Umerov, 2 Kasım günü, Özbekistan’ın Kıyiv Büyükelçisi Alişer Kurmanov ile bir araya geldi.

ÖZBEKİSTAN’DA YAŞAYAN KIRIM TATARLARI İLE İLGİLİ PROJELER GÖRÜŞÜLDÜ

Umerov, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili yaptığı açıklamada, görüşme sırasında ana konunun Kırım Tatarları olduğunu kaydederek, “Toplantının ana konusu, 80 binden fazlası 1944’teki sürgünden sonra hala Özbekistan’da yaşayan ve kültür ve eğitim projelerinin geliştirilmesi bağlamında da desteğe ihtiyaç duyan Kırım Tatarlarıydı.” ifadelerini kullandı.

UMEROV, KIRIM TATAR HALKININ MİLLİ KÜLTÜR VE EĞİTİM MERKEZLERİNİ ANLATTI

Umerov ayrıca, Kırım Tatar halkının milli kültür ve eğitim merkezlerinin hayata geçirilmesi ve bu merkezlerin Ukrayna’da yaşayan tüm Türkçe konuşan halkların temsilcileri için tek bir kültürel alan olarak hareket etme potansiyelleri hakkında Kurmanov’u bilgilendirdiğini kaydetti.

İKİ ÜLKE ARASINDA DÜZENLİ DİREKT UÇUŞLAR KONUSUNDA MUTABIK OLUNDU

Bunun yanı sıra görüşme sırasında; siyasi, ekonomik ve insani alanlarda ikili işbirliği konularının ele alındığını bildiren Umerov, “Kimya, tarım ve metalurji endüstrilerinin yanı sıra bilgi teknolojileri alanına özel önem verildi. Ülkelerimiz arasında düzenli direkt uçuşlara yeniden başlanması gerektiği konusunda mutabık kaldık.” diye bildirdi.

Umerov, Ukrayna’nın, karşılıklı yarar sağlayan projeler için büyük potansiyele sahip olan Orta Asya bölgesine daha fazla dikkat ayırması gerektiğinin altını çizdi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum