FLAŞ HABER

KIRIMOĞLU: ENDONEZYA'YI KIRIM PLATFORMU'NA KATILMAYA DAVET EDİYORUZ

KIRIMOĞLU: ENDONEZYA'YI KIRIM PLATFORMU'NA KATILMAYA DAVET EDİYORUZ
03 Kasım 2020 - 16:48

Ukrayna, Endonezya’yı Kırım’ın Rus işgalinden kurtarılmasına yönelik çabaları birleştirmek amacıyla kurulacak uluslararası Kırım Platformu’na katılmaya davet etti. Ukrayna Parlamentosu heyeti ile Endonezya heyeti arasında gerçekleşen görüşmeye ilişkin Kırımoğlu, “Mücadelemiz devam edecek fakat topraklarımızın diplomatik ve barışçıl yollarla işgalden kurtulmasını istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna Parlamentosu Endonezya ile Parlamentolararası İlişkiler Grubu üyeleri, 2 Kasım 2020 tarihinde Endonezya Parlamentosu heyeti temsilcileriyle bir araya geldi. Görüşmeye Kırım Tatar halkının milli lideri, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu da katıldı. Toplantı kapsamında Kırımoğlu, Endonezya’yı Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından başlatılan Kırım Platformu girişimine katılmaya davet etti.

KIRIMOĞLU: MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEK

Görüşmede söz alan Kırımoğlu, işgal edilen Kırım’daki durum ve işgalci yönetimin Kırım Tatarlarına karşı yürüttüğü baskı politikası hakkında bilgi verdi. 27 Mart 2014 tarihinde Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunun Kırım’ın işgalini kınadığını hatırlatan Kırımoğlu, Endonezya’ya Kırım kararına destek veren 100 ülkenin arasında yer aldığı ve Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne destek vermeye devam ettiği için teşekkür etti.

Kırım Tatar halkının milli lideri Kırımoğlu’nun toplantı kapsamındaki sözleri şu şekilde:

“Her yıl BM, işgal altındaki topraklarda insan haklarına saygı göstermeye davet eden kararları kabul ediyor ancak Rusya işgali devam ettiriyor. Mücadelemiz devam edecek fakat topraklarımızın diplomatik ve barışçıl yollarla işgalden kurtulmasını istiyoruz. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kırım’ın işgalden kurtarılması konularıyla ilgilenecek Kırım Platformu girişimini oluşturdu. ABD, Birleşik Krallık, Türkiye bu girişime şimdiden destek verdi. Umarım Endonezya da ilgili platforma katılır.”

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları
00:50