MAKEDONYA TÜRKLERİNİN SESİ MRT 4 TÜRKÇE KANALI YAYIN HAYATINA BAŞLADI

MAKEDONYA TÜRKLERİNİN SESİ MRT 4 TÜRKÇE KANALI YAYIN HAYATINA BAŞLADI
18 Nisan 2020 - 18:09

Kuzey Makedonya Radyo Televizyonu Türkçe yayınları, kuruluşunun 51. yıl dönümünü kutladığı 16 Nisan 2020 tarihinde MRT 4 kanalında yayın hayatına başladı. MRT 4’te günde 11 saat Türkçe yayın yapılacak.

MRT 2 kanalının tamamen Arnavutça yayına ayrılmasıyla birlikte MRT 4 artık Türkçe kanalı olarak faaliyet sürdürecek. Diğer topluluklar da bu kanalda günde ortalama bir buçuk saatlik yayın yapacak.

Konuyla ilgili Yeni Balkan gazetesine açıklamalarda bulunan MRT Türkçe Yayınları Müdürü Erhan Hasip, yeni kanalın Türk toplumuna hayırlı olmasını dileklerinde bulundu.

Hasip, yeni kanal çalışmalarının geçen yıl başlatıldığına dikkat çekerek, “Yıl dönümü vesilesiyle yeni kanalı geçen sene açmak istedik ancak belirli şartların oluşturulması gerekiyordu. Bunların başında iç yönetmelikte değişiklik vardı. Seçim sürecine girilmesi yüzünden biraz ertelendi ve şimdi salgın yüzünden de ertelemeyi doğru bulmadık. Bu nedenle yeni kanalı başlatma kararı aldık. Eksiklerimizle, mevcut insan potansiyeli ve imkanlarımızla birlikte başlattık ve süreç içerisinde iç tüzük değişikliğiyle birlikte eksikliklerimizi tamamlama kararı aldık.” dedi.

“SOYDAŞLARIMIZA YAKIŞIR BİR PROGRAM YAPMAMIZ LAZIM”

Yeni işe alımların 1-2 ay içerisinde gerçekleştirileceğinin bildiren Hasip, “Salgını atlattıktan sonra bir ay içerisinde yeni işe alımlar, teknik altyapı için ihaleler yapılacak. Beklentilerimizin üstünde bir süre elde ettik. Bu süreçte herkesin elinden gelen desteği vereceğine inanıyorum. Platform oluştu, çabalarımız sonuç verdi. Şimdi artık daha kaliteli ve soydaşlarımıza yakışır bir programla doldurmak için çalışma yapmamız lazım.” dedi.

Hasip, Türkiye’nin desteğini beklediklerine dikkat çekerek “Şimdiye kadar yayın anlamında destek aldık. Bundan sonra da daha ciddi bir şekilde belki TRT’yle ortak yayınlar, onların belgesellerini yayınlamak şeklinde güzel bir işbirliği geliştirebiliriz. Herkesle işbirliğine açığız. Herkese hayırlı olsun.” diye ekledi.

MRT 4 TÜRKÇE PROGRAMI

MRT 4’ün Türkçe programı 10.00-15.30 ve 19.30-01.00 saatleri arasında izleyicileriyle buluşacak. Vatandaşlar, kullandıkları dijital platformlarında güncelleme yaptıktan sonra kanalı izleyebilecek.

Ana haber bülteni 19.30’da, tekrarı ise 22.00’de yayınlanacak.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum