KÜSTAH RUSYA, TÜRK ASKERLERİNİN KATİLİNE MADALYA TAKTI

KÜSTAH RUSYA, TÜRK ASKERLERİNİN KATİLİNE MADALYA TAKTI
27 Şubat 2020 - 18:02

İdlip’te Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) noktalarını vuran rejim albayına, Rus Genelkurmay Başkanlığı “Üstün Cesaret Nişanı” verdi.

Esed rejimine yakın kaynaklardan edinilen bilgilere göre, Rusya Genelkurmayı 398 Tümen Komutanı Albay Besim Muhammed Muri’ye El Bera ve Kensefra’da Türk askeri noktalarına düzenlediği saldırıları başarılı bularak ödüllendirdi. Halep’te düzenlenen törenle de rejim albayına nişan takıldı. Ödül törenine ait bazı görüntüler Esed destekçisi bazı kanallarda yayınlandı.

TSK NOKTALARINA VUR EMRİ VERMİŞTİ

İdlib bölgesinde son dönem vurulan söz konusu TSK noktalarında 17 şehit verildi, 45’ten fazla Türk askeri de yaralandı. TSK mensupları ile birlikte mücadele eden 20’den fazla Suriye Milli Ordu Savaşçısı da şehit düştü. Rusya’nın Cesaret Nişanı verdiği rejim komutanı Albay Basim Muhammed Mur’i son dönem Kensafre, Elbara ve Kimeynes bölgelerindeki TSK konvoyunu vur emrini veren isim olma özelliği taşıyor. Esed rejimine yakın bir kaynak, TSK noktalarına yönelik saldırı koordinatlarının Rus Orlan-10 İnsansız Hava Araçlarından geldiği bilgisini de veriyor.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/kustah-rusya-turk-askerlerinin-katiline-madalya-takti/164970/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum