Kırgızistan'da yeni bakanlar belli oldu!

Kırgızistan'da yeni bakanlar belli oldu!
06 Mayıs 2021 - 17:42

Kırgızistan’da 11 Nisan 2021 tarihinde yapılan referandum sonucu yönetim sisteminin değiştirilmesinin ardından yeni bakanlar kurulu açıklandı. Yeni Bakanlar Kurulu listesinde bazı bakanlar yerini korurken bazı bakanların görevlerine son verildi.

Kırgız Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, parlamenter sistemden, cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngören yeni anayasayı bugün resmen onayladı. Caparov’un yeni yönetim sistemini onaylamasının ardından cumhurbaşkanlığı sistemi uygulanmaya başladı. Yeni yönetim sistemi ile beraber ortadan kalkan Başbakanlık makamı yerine Bakanlar Kurulu Başkanlığı kuruldu. Yeni Bakanlar Kurulunda bazı bakanlıklarda aynı isimle yola devam edildi, bazı bakanlıklar birleştirildi, bazılarının ise görevine son verildi.

YENİ BAKANLAR BELLİ OLDU

Kırgızistan’da oluşturulan yeni bakanlar kurulunda, Bakanlar Kurulu Başkanı, 4 yardımcısı, 14 bakan ve 2 komite başkanı bulunuyor. Buna göre, eski Başbakan Ulukbek Maripov, görevine Bakanlar Kurulu Başkanı olarak devam edecek, Maripov’un yardımcılığını Jıldız Bakaşeva yapacak, Yatırımları Çekme ve Koruma Bakanı Almambet Şıkmamatov olacak, Eğitim ve Bilim Bakanlığını Bolotbek Kupeşev yapacak, birleştirilen Ekonomi ve Maliye Bakanlığını, Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Ulukbek Karmışakov olacak ve yeni oluşturulan Dijital Kalkınma Bakanlığını Bakanlar Kurulu Başkan Yardımcısı Azamat Dikambayev yönetecek.

KABİNE DIŞINDA TEK İSİM KALDI

Açıklanan yeni Bakanlar Kurulu listesinde 10 bakan ve komite başkanı koltuğunu korudu. Eski hükumette 6 aydır Eğitim ve Bilim Bakanı olarak görev yapan Almazbek Beyşenaliyev ise kabine dışında kalan tek isim oldu.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
05 Mayıs 2021, 21:39


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum