Şehit Tümgeneral Haşimov'un ailesi, İran'ın gönderdiği "Kasım Süleymani" madalyasını reddetti

Şehit Tümgeneral Haşimov'un ailesi, İran'ın gönderdiği "Kasım Süleymani" madalyasını reddetti
06 Mayıs 2021 - 17:47

İkinci Karabağ Savaşı öncesinde şehit olan Azerbaycanlı Tümgeneral Polad Haşimov’un ailesine İran dini lideri Hamaney tarafından madalya gönderildi. Şehidin ailesi, “İran’ın verdiği madalya bize lazım değil” diyerek İran’ın hediyesini reddetti.

İkinci Karabağ Savaşının başında Azerbaycan’ın Tovuz bölgesinde, 13 Temmuz gecesi Ermenilerle yaşanan şiddetli çatışmalarda şehit düşen Tümgeneral Polat Haşimov’un ailesine İran Dini lideri Hamaney tarafından “Kasım Süleymani madalyası” gönderildi. Bu madalya, şehidin ailesi tarafından reddedildi. Azerbaycan’daki bir televizyon kanalına katılarak konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şehit generalin kardeşi İlham Haşimov, “Fars rejiminin 90’lı yıllarda da şimdi de kimden yana olduğunu şimdiye kadar hepimiz gördük. Fars rejimi bu konuda eğer dürüst olsaydı, 35 milyonluk Güney Azerbaycan Türklerine okul açardı. Kim ki yanımızdadır başımızda yeri var. Kim karşımızda ezip geçeriz” ifadeleri ile İran rejimine tepkisini dile getirdi.

Şehit General Polat Haşimov ve Tüm Şehitlerimizin Anısına - YouTube

TÜRK DOSTU ASKER, POLAD HAŞİMOV KİMDİR?

Temmuz 2020’de Tovuz bölgesinde şehit düşen askerler, Türkiye’de eğitim görmüş ve Türkiye dostu olarak ün kazanmışlardı. Öte yandan General Haşimov’un adı 2016 Nisan’ında Taliç bölgesinde Ermenilerle yaşanan çatışmada büyük kahramanlık gösterdiği için bir karakola verilmişti ve devlet tarafından kendisine bir ev hediye edilmişti. Ancak General Haşimov, kendisine hediye edilen evi bir şehit ailesine bağışlamıştı.

Ayrıca, Azerbaycan Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin askerleri; Şehit Tümgeneral Polad Haşimov, Şehit Albay Ilgar Mirzayev, 9 Aralık’ta Cumhurbaşkanı İlham Aliyev tarafından çıkarılan bir kararname ile Azerbaycan Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğünü yeniden sağlamadaki özel hizmetleri ve savaş görevlerini yerine getirmedeki cesaretlerinden dolayı “Azerbaycan Milli Kahramanları” ilan edildi.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ayyıldız Huri Kaptan
06 Mayıs 2021, 12:34

​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum