Kırgızistan'da Bayraktar SİHA üssünü açtı

Kırgızistan'da Bayraktar SİHA üssünü açtı
13 Eylül 2022 - 17:53

Kırgızistan’da Türkiye’den tedarik edilen Bayraktar TB2 silahlı insansız hava araçlarının üssü açıldı. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgızistan Sınır Muhafız Teşkilatı tarafından düzenlenen törende açılışa katıldı.

Kırgızistan çatışmaya neden olan sınır noktalarını güçlendirmek için mücadele ediyor. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Kırgız Cumhuriyeti Ulusal Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev ile bugün Kırgızistan Sınır Muhafız Teşkilatı tarafından düzenlenen İHA üssünün açılışına katıldı. Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı General Kamçıbek Taşiyev’in de hazır bulunduğu açılış töreninde Caparov, Bayraktar TB2 SİHA’ya imzasını attı.

Kırgızistan'da Bayraktar SİHA üssünü açtı

CAPAROV: ÜLKEMİZİ KORUMAK İÇİN HER TÜRLÜ TEHDİDE KARŞI TEDBİR ALMAKLA MÜKELLEFİZ

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, söz konusu İHA ve SİHA ile ilgili yaptığı açıklamada barış ve istikrarın ülke sınırlarından başladığına dikkat çekerek, “Ülkemizi korumak için sınırdan gelen her türlü tehdide karşı tedbir almak görevimizdir. Ancak benim ülkem barışçıl bir ülke olduğunu hatırlatmak isterim. Silahlı kuvvetlerimizi güçlendirme çabalarımızın sadece savunmaya yöneliktir” ifadesini kullandı.

Ayrıca Caparov, sınırları korurken Kırgız Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetlerinin kara kuvvetleri ve askeri birimlerinin hava savunmasının ana görevlerini yerine getireceğini kaydetti.

KIRGIZİSTAN, TÜRKİYE’DEN SİHA ALDI

Kırgızistan, Türkiye’den Bayraktar TB2 Silahlı Taktik İnsansız Hava Aracı (SİHA) ve 40 adet zırhlı askeri teçhizat satın almıştı. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Sınır Servisi tarafından düzenlenen askeri törende konuşan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov, Türkiye’den SİHA alınacağını duyurmuştu. Alınan SİHA’lar ve 40 adet zırhlı askeri teçhizat, Kırgızistan-Tacikistan sınırında yer alan çatışma bölgesine sevk edilmişti.

Kırgızistan, Türkiye’den Bayraktar TB2 SİHA’larının satın alınacağını açıklamıştı. Kırgızistan Cumhurbaşkanı Caparov, 21 Ekim 2021’de Başkent Bişkek’te düzenlenen askeri törende, Türkiye’den SİHA ve askeri teçhizat alınacağını duyurmuştu.

BAYRAKTAR TB2 SİLAHLI İNSANSIZ HAVA ARAÇLARI

Kırgızistan, Bayraktar TB2lerini teslim aldı

Türk savunma sanayiinin en büyük başarıları arasında kabul edilen S/İHA’lardan Bayraktar TB2, Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülkelerin ordularında 2014 yılından beri faaliyette. 2015’te silahlandırılan insansız hava aracı şu anda TSK, Jandarma Genel Komutanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü ve MİT tarafından operasyonel olarak kullanılıyor. Bayraktar TB2 SİHA, güvenlik güçleri tarafından 2014’ten beri yurt içi ve yurt dışında terörle mücadelede etkin olarak görev yapıyor. Baykar Savunma tarafından geliştirilen Bayraktar TB2 Taktik S/İHA, 400 bin uçuş saatini geride bıraktı. 400 bin saattir aktif görev yapan TB2, en uzun toplam uçuş saatine sahip milli hava aracı olma rekorunu bir kez daha kırarak pozisyonunu korumaya devam ediyor.

Üretilen 257 adet Bayraktar TB2 S/İHA’lar; Türkiye Azerbaycan, Katar ve Ukrayna dahil olmak üzere birçok ülkenin envanterinde görev icra etmeye devam ediyor. Açık kaynaklar aracılığıyla derlediğimiz bilgilere göre ise Bayraktar TB2 S/İHA tedarik eden yabancı ülkeler şöyle: Katar, Libya, Ukrayna, Polonya, Türkmenistan, Kırgızistan, Fas, Azerbaycan, Nijer, Etiyopya.

Manas
13 Eylül 2022, 16:56
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum