KARDEŞLERİNDEN AZERBAYCAN TÜRKLERİNE GÜVEN MESAJI - Nurullah Çetin

KARDEŞLERİNDEN AZERBAYCAN TÜRKLERİNE GÜVEN MESAJI - Nurullah Çetin
10 Aralık 2020 - 17:17
KARDEŞLERİNDEN AZERBAYCAN TÜRKLERİNE GÜVEN MESAJI
Nurullah Çetin


Azerbaycan’ın başkenti Bakü sokaklarında Turan ordusunun Türkiye birliği, bütün dünyaya “Ne Mutlu Türk’üm Diyene!” diye haykırıyor. Yani demek istiyorlar ki: “Azerbaycan’da yaşayanlar Azeri değil, onlar da bizim gibi Türk’tür. Aynı atanın evladıyız. Türkmen, Özbek, Kırgız, Kazak, Tatar diye ayrı ayrı milletler yoktur. Bütün bunlar, Türk milletinin alt boylarının isimleridir.

Türkiye’de, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinde, Azerbaycan’da, Türkmenistan’da, Kırgızistan’da, Özbekistan’da, Kazakistan’da, Tataristan’da, Kırım’da, Rusya’nın işgali altındaki diğer Türk yurtlarında, Çin işgali altındaki Doğu Türkistan’da, İran işgali altındaki Güney Azerbaycan’da, Suriye ve Irak Türkmeneli’nde, dünyanın diğer yerlerinde yaşayan 350 milyon Türk milleti olarak hepimiz bir milletiz ve hepimiz Türk milletiyiz ve Türk olmaktan mutluyuz!”

Türkiye ordusu sadece Türkiye Türklerinin ordusu değildir; aynı zamanda Azerbaycan’ın ordusudur, aynı zamanda Özbekistan’ın, Türkmenistan’ın, Kırgızistan’ın, Kazakistan’ın, bütün dünya Türklerinin ordusudur.

Türkiye ne kadar vatansa Azerbaycan da, diğer Türk yurtları da o kadar kutsal vatan topraklarıdır. Vatanımız rû-yı zemin (bütün yeryüzü) değil; Türk’ün yaşadığı her yerdir. Milletimiz nev-i beşer (bütün insanlık) değil, bütün alt boylarıyla Türk milletidir.

Bütün dünya Türklerinin ortak ordusu yani TURAN ordusu bir an önce kurulmalıdır. NATO ordusu değil, TURAN ordusu istiyoruz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum