İSTANBUL'DA "İSMAİL GASPIRALI AİLESİNİN İZİNDEN" KONFERANSI

İSTANBUL'DA "İSMAİL GASPIRALI AİLESİNİN İZİNDEN" KONFERANSI
26 Aralık 2019 - 23:08

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi tarafından düzenlenen geleneksel Cuma Konferansında, bu hafta İsmail Gaspıralı’nın torunu, Kırım Tatar dili öğretmeni Gülnara Seyitvaniyeva tarafından “İsmail Gaspıralı Ailesinin İzinden” konulu konferans verilecek.

Dernek toplantı salonunda 27 Aralık 2019 Cuma günü saat 19.30’da yapılacak olan toplantının ardından Ayhan İçten tarafından ikram yapılacaktır.

GÜLNARA SEYİTVANİYEVE KİMDİR?

Seitvanieva, 1990 tarihinde Nizami adına Taşkent Pedagoji Enstitütüsü, filoloji fakültesini Kırım Tatar dili ve edebiyatı bölümünü kazandı. 1991’de Frunze adına Simferopol Devlet Üniversitesine geçiş yaptı. 1995’te burayı yüksek onur derecesiyle bitirerek filolog unvanını aldı. Kırım Tatar Dili ve edebiyatı, Rus Dili ve edebiyatı öğretmeni oldu. Yine 1995’te Kırım Tatar edebiyatı bölümünde asistan olarak işe başladı. 1996-1999 tarihlerinde yüksek lisans eğitimi aldı. Araştırma konusu olarak da “.S. Ayvazovun edebi ve sanatsal mirası” konusunu seçti. Bilimsel koordinatörü Prof. İ. A. Kerimov ile bir dizi bilimsel makaleler yayımladı. Ayrıca, “Kırım Tatar edebiyatı tarihi- XIX. Yüzyılın sonu-XX. Yüzyılın başı’’ dersleri için “Öğrencilere, bağımsız çalışmaları için ödev ve sorular’’ adlı el kitabı, Kırım Tatar milli okulları ve öğretim dili Kırım Tatarca olan okullar için e-ders kitapları yayımlandı.
Kendisi aynı zamanda ‘’Kırım’ın tarihinde edebiyat sayfaları’’ adlı bilimsel araştırma seminerinin koordinatörlüğünü yapıyor.

Ders verdiği disiplinler: “Kırım Tatar edebiyatı tarihi-XIX. Yüzyılın sonu-XX. Yüzyılın başı’’, ‘’Kırım Tatar edebiyatı öğretim yöntemleri’’.
Uzmanlaşma disiplinleri (edebi eleştiri): “Ulusal Tiyatro ve dramanın tarihçesi’’, Belâgat’’ .
Bilimsel ilgi alanları: Kırım Tatar gazeteciliği-XIX. Yüzyılın sonu-XX. Yüzyılın başı, Türk dilleri ve Türk edebiyatı boyunca terminoloji sorunları.

Etkinlik Adresi: Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi
Molla Gürani Mah. Akkoyunlu Sok. No.52 Çapa – Fatih / İstanbul
Tel.: 0212 534 9231
Belgegeçer: 0212 635 2611
Web: kirimdernegiistanbul.org
e-mail: [email protected]

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/istanbul-da-ismail-gaspirali-ailesinin-izinden-konferansi/136684/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum