İŞGALDEN KURTARILAN ŞUŞA'DAN YENİ GÖRÜNTÜLER: TÜRKİYE VE AZERBAYCAN BAYRAKLARI HER YERDE

İŞGALDEN KURTARILAN ŞUŞA'DAN YENİ GÖRÜNTÜLER: TÜRKİYE VE AZERBAYCAN BAYRAKLARI HER YERDE
16 Aralık 2020 - 00:27

Ermeni işgalinden kurtarılan Karabağ’ın Şuşa kentinde imar faaliyetleri devam ediyor. Bölgeden gelen yeni görüntülerde, Şuşa camisi ve evlerde imar ve iskan faaliyetlerinin devam ettiği görüldü. Şuşa’da yaşayan Azerbaycan halkı, evlere ve binalara Türkiye ve Azerbaycan bayrakları astı.

Azerbaycan’ın 27 yıl aradan sonra Ermenilerin işgalinden kurtardığı Şuşa kentinde halk şehri, Azerbaycan ve Türkiye bayrakları ile süsledi. Azerbaycan medyasına dün yansıyan haberlerde, Şuşa’da çekilen yeni görüntülerde, Ermeni işgalinden kurtarılan şehirde imar çalışmalarının devam ettiği aktarıldı.

ŞUŞA ERMENİ İŞGALİNDEN KURTARILDI

Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olan ve Karabağ’ın başşehri Hankendi’ye giden yolu kontrol etmesi bakımından stratejik önemdeki Şuşa Kenti 8 Kasım 2020’de Ermeni işgalinden kurtarılmıştı. Azerbaycan Türklerinin tarihi için büyük önem taşıyan Şuşa, 8 Mayıs 1992’de Ermeni güçlerince işgal edilmişti.

Azerbaycan ordusu, Şuşa’yı 8 Kasım’da işgalden kurtarmış ve şehir kurtarıldıktan sonra Yukarı Gövher Ağa Camii’nde 28 yıl sonra ilk ezan okunmuş, geçen hafta da ilk cuma namazı kılınmıştı. Kentin altyapısı Ermenistan’la bağlantılı olduğu için kesilen elektrik enerjisi, Azerbaycan tarafından yeniden kuruldu.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum