İran: Hz. Mehdi Türklere Karşı Savaşacaktır!

Tebriz’in Engeci mescidinde konuşan Ameli , Tebriz'in tarihi şehrimiz olduğunu biliyor mu?

İran: Hz. Mehdi Türklere Karşı Savaşacaktır!
25 Nisan 2016 - 18:30 - Güncelleme: 25 Nisan 2016 - 18:36

İran Dini Lideri Hameneyi’nin Erdebil eyaleti temsilcisi Ayetullah Ameli Hz. Mehdi zuhur ettiği zamanda Türklere karşı savaşacağını iddia etti. Tebriz’in Engeci mescidinde konuşan Ameli şu cümleleri kullandı:

“İmam-ı Zaman (Hz. Mehdi) Suriye ve Irak’ta Türklerle savaşacaktır. Türkiye’de geçirilen son İstanbul toplantısı (İslami İş Birlik Toplantısı) dolar ve para toplantısıydı.”

Ameli sözlerinin devamında Güney Azerbaycan Türkçüleri ve İran’da Türk kültürü hizmetkârlarını İsrail casusu olarak söyleyip şu ifadede bulundu:

“İsrail 500 kişini İran’da kavimler arasında ihtilaf yaratmak için görevlendirmiştir. Ne yazık ki bunların eserlerini Tebriz’de göre biliyoruz ve bizim yetkililerin detaylı ve kapsamlı karşı koyma projeleri yoktur.”

Araznews’e gelen haber ve bilgilere göre Ameli İran Dini Lideri Hameneyi’nin Güney Azerbaycan bölgesinde en güvendiği insanlardan biridir. Ameli, İran’ın Türkiye Şiileri, Kuzey Azerbaycan Cumhuriyeti, İran ve Irak Şiilerinden oluşturduğu Azerbaycan Hizbullah’ı silahlı örgütünün önemli ayaklarından biridir. Bugün Türkiye, İran, Irak ve Azerbaycan Cumhuriyeti vatandaşlarından oluşan bu örgütün kamplarında biri Erdebil eyaletinin Nir kentindedir ki Devrim Muhafızları milisleri tarafından askeri eğitimler alıyor. Bu kampta eğitilenler önümüzdeki dönemde Türk Dünyası ile ilgili İran’ın projesini yürütecekler.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum