İBRAHİM GÖKÇEN'İN ADINI YAŞATMAK

O “Manisa’ya âşıktı. Eşinin dediği gibi “Manisa” diye diye öldü.” Cenazesi 6 Şubat 1958’de Edirnekapı Kabristanına defnedildi.

İBRAHİM GÖKÇEN'İN ADINI YAŞATMAK
20 Aralık 2017 - 19:50

İBRAHİM GÖKÇEN'İN ADINI YAŞATMAK

NACİ YENGİN 

www.tarihistan.org

İbrahim Gökçen Selanik’e bağlı Gevgili’de 1322(1904) doğdu. Öl. 4 Şubat 1958 İstanbul-Bakırköy

O “Manisa’ya âşıktı. Eşinin dediği gibi  “Manisa” diye diye öldü.” Cenazesi 6 Şubat 1958’de Edirnekapı Kabristanına defnedildi.


İbrahim Gökçen'in Manisa'ya olan katkısı sadece yazdığı kitaplarla değil tabloları, yetiştirdiği öğrenciler ve Saruhan ve Osmanlının hafızasını bu günlere taşımasıyla anlatılabilir ancak. 
Manisa'nın İbrahim Gökçen'i yeterince anladığını ve anlatabildiğini söylemek zor. Eserlerine ve hatıralarına sahip çıkılması gerekenlerin başında gelen İbrahim Gökçen adına bir okul yaptırmak ve adını ölümsüzleştirmek gerekiyor. 

M.Çağatay Uluçay benzerinde olduğu gibi İbrahim Gökçen adına en azından bir eğitim-öğretim kurumu açılmalıdır. Üniversite'de amfilere M Çağatay Uluçay, İbrahim Gökçen gibi isimler verilmelidir.

Her ne kadar 24 Kasım 1961 günü İbrahim Gökçen adına "İbrahim Gökçen Bulvarı” açıldıysa ve Manisa Lisesi yöneticileri de 22 Nisan 1962 Pazar günü yapılan bir törenle lisenin bir sınıfına "İbrahim Gökçen Dershanesi" adını vermişlerse de bunun yeterli bir anma ve İbrahim Gökçen’in adını ölümsüzleştirecek çalışmalar olmadığı aşikârdır.

Manisa Lisesinde “İbrahim Gökçen Dershanesi” kaldırılması da ayrı bir garabet örneği olarak durmaktadır. Gerek Manisa Lisesi gerekse Manisa Lisesi Mezunları Derneği yetkililerinin bu konuda yeniden bir gerişimde bulunacaklarına olan inancımızı korumaktayız.
Manisa'nın İbrahim Gökçen duyarsızlığına artık son vermek gerekiyor. 
Mütevazı de olsa İbrahim Gökçen'i hatırlayan Kitapsaray'a teşekkür ediyorum.


Not: İbrahim Gökçeni tanıyan ve onunla ilgili bilgisi ve hatırası olanlar lütfen yazsın, paylaşsın.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum