Hocalı çocuklarını Ukraynalı çocuklardan ayıran "değer" siyasetin yüzüdür

Musavat gazetesinde yer alan makalede Hocalı Soykırımında ölen çocuklarla Ukrayna Rusya savaşında ölen çocuklar...

Hocalı çocuklarını Ukraynalı çocuklardan ayıran "değer" siyasetin yüzüdür
17 Nisan 2022 - 18:17
Ukrayna'da insani dram devam ediyor. Bu dramanın "senaristi" elbette Rusya'dır ve bir gün bunun hesabını verecektir. Moskova en az 200 çocuğun ölümünden sorumlu. Ne yazık ki, bu son rakam değil. Ancak Ukrayna'ya yönelik askeri saldırganlık, Batı dünyasının Azerbaycan ve Türkiye'ye yönelik "çifte standart" politikasının yanı sıra, trajik insanlık trajedilerine ve yıkıma yol açmıştır.
Örneğin tüm siyasi, askeri, ekonomik ve demografik kaynaklarıyla Ukrayna'da ayrılıkçılıkla mücadele eden ve Kiev'i işgale karşı destekleyen ABD ve Avrupa, Azerbaycan'a aynı cömertliği göstermemiştir. Aksine Batı, uzun yıllar işgalci Ermenistan'ın yanında yer almış, Ermeni ayrılıkçılığına hiçbir siyasi ve mali desteği esirgememiş, hatta işgali meşrulaştırmaya çalışmıştır. Bu amaçla, birçok Batı başkentinde oyuncak rejimin "temsillerinin" açılması için koşullar yaratılmış, ayrılıkçı-suçlu unsurların Avrupa ve Amerika'ya ziyaretleri teşvik edilmiş ve Batılı elçiler Azerbaycan'ın toprakları ne olursa olsun düzenli olarak Karabağ'ı ziyaret etmişlerdir. bütünlük ve egemenlik!
44 gün savaşlarında bu ikiyüzlülüğü daha net gördük. Ne yazık ki, Ukrayna'daki savaş "çifte standart" politikasında yalnızca kozmetik düzenlemeler yaptı. Özü aynı kalır. Halen kulaklarda çınlayan "Karabağ sorunu bitmedi" gibi açıklamalar Ermeni ayrılıkçılığını canlandırmayı ve ona yeni bir soluk kazandırmayı amaçlıyor. Hankendi'nde sözde "dnr" ve "lnr"nin "amiral gemisini" kaldırdı ve Rusya'ya seslendi, "Bizi de bilin!" Batı'nın Ermeni ayrılıkçı suçluları görmezden gelmesi de bu kanaatimizin bir başka açık kanıtıdır...
c19f9672-c353-467a-9ed6-a02ff878b136.jpg (38 KB)
Ukrayna 2022
Kısacası "çifte standart" politikası devam ediyor. Bunlar yeni gerçekler.
ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Victoria Nuland şunları söyledi: "Toplanan kanıtlar büyük olasılıkla Başkan Joe Biden'in Rusya'nın Ukrayna'daki suçlarının soykırım olduğu yönündeki iddiasını destekleyecektir. Bu, Rusya ve güçlerinin Ukrayna'yı ve sivil nüfusunu yok etmeye yönelik bilinçli bir kararıdır."
Muhtemelen. ABD, Rusya'nın savaş suçlarını soykırım olarak tanıyacak. Ancak şu soru ortaya çıkıyor: Türkiye'ye karşı yapılan sahte Ermeni soykırımını tanımadan önce yeterince kanıt topladınız mı?
Numara. İhtiyaç duymadılar! Sonuçta "Ermeni soykırımı"ndan bahsediyoruz. "Acı çeken insanların" yalanları "kanıtlamak" için yeterliydi. Ancak, Hocalı soykırımıyla ilgili fotoğraf-video gerçeklerine rağmen, Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere Batılı ülkeler hala şaşırtıcı bir şekilde sessizler. Öldürülen Hocalı çocuklarının saç rengi, ebeveynlerinin saç rengi ve dininden ve Ukraynalı çocukların saç renginden ve dininden farklı olduğu için, Batı politikası izleyenlerin saç rengi ve dini de farklı. Çünkü Hocalı'da Ermeniler katledildi ve Türk-Müslüman Azeriler öldürüldü! ...
a40ee512-909f-49f7-a79d-2c190f07e4b6.jpg (80 KB)
Hocalı 1992

Veya Fransa Cumhurbaşkanı Macron. Bildirildiğine göre, Rus ordusunun Ukrayna'daki vahşetini "soykırım" olarak adlandırmayı reddetti. Soykırım olup olmadığının siyasetçiler tarafından değil, hukukçular tarafından belirlenmesi gerektiğini açıkladı.

Mantıklı. Peki Fransa, "Ermeni soykırımı"nı tanırken neden hukukçuların değil de politikacıların görüşünü tercih etti? Çünkü Fransız devletinin "gerçeği" bilmesi için Ermeni masalları yeterliydi. Amerika Birleşik Devletleri de dahil olmak üzere diğer Batılı ülkelerin yanı sıra.
Ancak cumhurbaşkanlığı döneminde Fransa'da 24 Nisan'ı resmi "yas günü" ilan eden Macron, şimdi ayağa kalkıyor ve önce Ukrayna'daki katliamların gerçekleri ortaya çıksın, avukatlar çalışsın diyor. Ancak Türk liderliği, Cumhurbaşkanı Erdoğan, yıllardır "Ermeni meselesine" son verilmesi çağrısında bulunuyor. Bütün arşivleri açmayı, ortak, uluslararası bir komisyon kurmayı teklif ediyor ve bu komisyon Ermenilerin Osmanlı İmparatorluğu'nda soykırıma uğradığı sonucuna varırsa, Türkiye bu sonucu tanımaya hazır.
Ama kiminle konuşuyorsun? Ses taştan geldi, Fransa'dan ya da Amerika'dan gelmedi. Çünkü gerçeğe değil, Türkiye'ye karşı "Ermeni kartı" şeklinde sürekli bir baskı aracına ihtiyaçları var. Siyasi ikiyüzlülük diye bir şey yoktur...
Zahid Safaroğlu
Kaynak: https://www.musavat.com/news/xocali-usaqlarini-ukraynali-cocuqlardan-ayiran-deyer-siyasetin-astar-uzu_883540.html

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum