GKRY lideri Anastasiadis, Kıbrıs'ta iki devletli çözümü istemediğini açıkladı!

GKRY lideri Anastasiadis, Kıbrıs'ta iki devletli çözümü istemediğini açıkladı!
28 Eylül 2021 - 13:54

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs’ta iki devletli çözüme açık olmadıklarını belirtti. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise, “60 yıldır Kıbrıs’ta iki devlet var, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti Devletidir, 60 yıldır vardır, bu saatten sonra kimse 60 yıllık devletinden vazgeçmez” ifadelerini kullandı.

GKRY lideri Nikos Anastasiadis, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile üçlü görüşme öncesi BM Genel Merkezi’ne giriş yaparken açıklamalarda bulundu. Anastasiadis, gazetecilerin “Kıbrıs’ta iki devletli çözüme açık mısınız?” sorusuna “Hayır. Ben iki bölgeli, iki toplumlu bir federasyona açığım.” yanıtını vererek niyetini belli etti.

“KİMSE 60 YILLIK DEVLETİNDEN VAZGEÇMEZ”

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ise Anastasiadis’in açıklamaları ile ilgili soru üzerine, “Bizim zaten devletimiz 60 yıldır var, iki devlet zaten Kıbrıs’ta ve Kıbrıs’ın gerçekleri. 60 yıldır Kıbrıs’ta iki devlet var, Kıbrıs’ın kuzeyindeki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kıbrıs Cumhuriyeti Devletidir, 60 yıldır vardır, bu saatten sonra kimse 60 yıllık devletinden vazgeçmez.” diye konuştu.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
27 Eylül 2021, 22:39

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum