KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar Türkiye Muharip Gaziler Derneğini ziyaret etti
06 Eylül 2022 - 19:22

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar, merkezde dernek temsilcileri ve Kıbrıs gazileriyle bir araya gelerek sohbet etti.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti( KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Ankara’da Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Merkezini ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Tatar, merkezde dernek temsilcileri ve Kıbrıs gazileriyle sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ziyaret sonrası yaptığı açıklamada, KKTC’nin küçük bir ada olmasına karşılık uğruna verilen zahmet ve fedakarlıkların, ödenen bedellerin çok büyük olduğunun altını çizerek tüm bu çabaların ulusal siyaset için çok değerli olduğunu dile getirdi.

Tatar, günümüzde gelinen noktanın önemine işaret ederek, “Canları pahasına her şeylerini feda edenlere, şehitlerimize, gazilerimize büyük şükranlarımızı bir kez daha bu önemli merkezden ifade etmek istiyorum” açıklamasında bulundu.

Günümüz gençlerine Kıbrıs’ı anlatmanın önemine değinen Tatar, “Kıbrıs’ın tarihini, yaşananları gençlere anlatmaya çalışıyoruz. Bugünlere gelmek uğruna çok fedakarlıklar  yapıldı.” ifadesini kullandı. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Beyazıt Yumuk da Tatar’a ziyareti sırasında Barış ve Özgürlük Madalyası takdim etti.

qha muhabir
05 Eylül 2022, 23:31
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum