Erşat Salihi: Yiğit Türkmen askerlerimizin, Kerkük Savunma Gücü'müzün yanındayız

Erşat Salihi: Yiğit Türkmen askerlerimizin, Kerkük Savunma Gücü'müzün yanındayız
30 Ağustos 2022 - 17:17

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili Erşat Salihi, Irak’ta yaşanan şiddetli sokak protestoları esnasında Kerkük’ün etkilenmemesi için görev yapan Kerkük Savunma Gücü’ne ilişkin video paylaşımı yaptı. Salihi videoyu, “Yiğit Türkmen askerlerimizin, Kerkük Savunma Gücü’müzün yanındayız” mesajıyla paylaştı.

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük Milletvekili ve Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, Irak’ta yaşanan şiddetli sokak protestoları esnasında Kerkük’ün etkilenmemesi için görev yapan, Irak Türkmenlerinden oluşan Kerkük Savunma Gücü askerlerinin yer aldığı bir video paylaştı. Salihi söz konusu videoyu, dün Twitter hesabından, “Irak’taki bu kaos ortamında, Kerkük’ün etkilenmemesi için görev başında olan yiğit Türkmen askerlerimizin, Kerkük Savunma Gücü’müzün yanındayız.” ifadeleri ile paylaştı.

Salihi paylaştığı videoda Kerkük Savunma Gücü askerlerinin yanında yaptığı konuşmada, “Şu an da Kerkük’teyiz. Kerkük’te açıkça söylüyorum, Bağdat’taki güvenlik biraz tırmandı. Biz Kerkük’ün güvenliğini inşallah en iyi şekilde kontrol edeceğiz. Burada polis, asker bütün güçler beraberdir. Ama şu anda kendi gücümüzle beraberiz, Türkmen gücüyle, silahlı Türkmen gücüyle beraberiz. Bunlar da Kerkük Savunma Gücü. Kerkük Savunma Gücü, Türkmenleri ve Kerküklüleri savunan bir güçtür. Kerkük inşallah güvenlik altındadır. Hiç kimse zannetmesin ki burada bir olaylar yaşanır. Artık bizim askerimiz, Türkmen askerimiz var iken hiç kimse endişe etmesin. Bağdat’taki olaylar, bizim bölgelerimizde yaşanmaz.” diye kaydetti.

IRAK’TA GERGİNLİK AN BE AN TIRMANIYOR! BAĞDAT YÖNETİMİ SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN ETTİ…

Irak’ta Sadr Grubu lideri Mukteda el-Sadr’ın, 29 Ağustos 2022’de siyaseti bırakma kararını duyurmasının akabinde Irak’ta patlak veren protestolar şiddet olaylarına dönüştü. Sadr, sosyal medya hesabından siyasetten çekildiğini açıklayıp Sadr Grubu’na ait Türbe-i Şerif ile müze dışındaki tüm kurumları kapatmaya karar verdiğini duyurunca, Irak’ta protestolar başladı. Protestolar esnasında 2 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine, Sadr Grubu’nun askeri kanadı Seraya es-Selam’ın silahlı üyeleri sokaklara indi. Başkent Bağdat’taki Yeşil Bölge’de bulunan Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nı basan Sadr destekçileri, güvenlik güçlerinin göz yaşartıcı gaz ve havaya ateş ederek müdahale etmesi ile saraydan çıkarıldı. Olaylı protestolarda 2 kişinin öldüğü, 19 kişinin ise yaralandığı açıklandı. Sadr destekçileri ile İran destekli grupların destekçilerinin de, Bağdat’taki Yeşil Bölge’nin dışında karşı karşıya gelerek birbirlerine taşla saldırdığı aktarıldı. Sadr destekçilerinin Yeşil Bölge’yi basmasının akabinde başkent Bağdat ile birlikte ülkenin genelinde sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Irak Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından açıklama yapılarak, yerel saatle 19.00’dan itibaren bir sonraki duyuruya kadar ülke genelinde sokağa çıkma yasağının uygulanacağı duyuruldu. Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih ve Birleşmiş Milletler (BM) tarafından itidal çağrısı yapıldı.


qha muhabir
30 Ağustos 2022, 10:31
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum